Poți progresa pe bicicletă la MTB Skills and Boot Camp, Level 1!

Poți progresa pe bicicletă la MTB Skills and Boot Camp, Level 1!

Sezonul de MTB este în plin avânt: curse, antrenamente, plimbări, aventuri de tot felul. MTB Skills and Boot Camp îți propune, chiar în miezul verii, adică în weekendul 15 – 17 iulie, o nouă ediție a taberei Level 1. Locul de desfășurare? Câmpulung Muscel!

Cui este adresată această tabără de mountain bike? Tuturor adulților care au experiență pe MTB și care doresc să își îmbunătășească tehnica în această disciplină a ciclismului. Ce înseamnă aceasta? Pe parcursul a trei zile, vei trece prin toate elementele tehnice neceseare pentru a te da în siguranță, fie că e vorba despre un concurs, fie că e vorba despre o ieșire cu prietenii.

Astfel, ți se va explica „de ce” –ul tehnicilor cerute de traseele de mtb clasic, ți se vor demonstra posturi și mișcări și, desigur, vei putea să exersezi în voie. Pentru că grupul de cursanți/cursante este unul mic, de maxim zece cursante/cursante, te vei bucura de suficient feedback pe parcursul taberei, fiecare particpant(ă) primind atenția cuvenită.

Desigur, aceste exerciții nu se fac „static”, căci pe parcursul celor trei zile de tabără poți ajunge până la un total 90 de kilometri, cu aproximativ 1.200 metri diferență de nivel.

Iată, în linii mari ce se întâmplă în tabără:

Vineri se începe cu exerciții dedicate înțelegerii poziționării pe bicicletă, a posturii de adoptat și a lucrului cu punctele de contact ale bicicletei. Apoi, ne concentrăm pe lucrul cu suspensiile, frânare, viraje, prin diverse exerciții cu jaloane și închidem ziua cu o incursiune pe un drum forestier, într-un peisaj spectaculos.

Ziua de sâmbătâ începe cu o sesiune de mobilitate articulară și diverse exerciții fizice menite a ușura înțelegerea mișcărilor specifice disciplinei MTB. Asta, chiar înainte de micul dejun, după care se face pregătirea bicicletelor pentru tură, iar apoi,  o sesiune de pump-track, o activitate care îmbunătăște foarte mult controlul bicicletei într-un mediu complex. Urmează apoi o tură de aproximativ 30 de kilometri, pe un traseu cu „de toate”, cu opriri pentru seminarii dedicate virajelor și tehnicii de aplicat pe coborâre.

Doar după ce Dragoș Mitroi, editor-in-chief Freerider.ro îți va fi răspuns tuturor întrebărilor pe care le-ai putea avea vis a vis de mecanică, în cadrul unui seminar dedicat, putem considera a doua zi de tabără încheiată.

Duminică este ziua dedicată atelierelor de wheelie, manual și bunny-hop. Vom „descompune” aceste tehnici într-o serie de mișcări, pe care le vom înțelege ,exersa și recompune, pentru ca să poți reține și aplica ulterior modalitatea în care se cer exersate aceste tehnici.

„Sunt si eu ca tine, cu sezoane de experiență în MTB-ul clasic și stiu cât de greu și de frustrant poate sa fie să încerci să înveti singur(ă) aceste tehnici! Din fericire, experiența de antrenor Postural Alignment m-a învățat să depășesc fazele de platou și să găsesc exerciții și insighturi care să ajute pe oricine dorește cu adevărat să deprindă aceste tehnici care îți pot modifica radical stilul de dat”, spune Marc Sandu, organizatorul MTB Skills and Boot Camp.

Tot în ultima zi de tabără are loc și „testarea” skill-urilor exersate până în acel moment pe single-trailurile de pe Ciocanu’ (Bughea de Jos). Desigur, totul se face cu mult feed-back acordat riderilor și scurte briefinguri în punctele cheie de pe trasee.

Numărul de locuri este limitat la 10, costul taberei fiind de 890 de lei, cu două nopți de cazare și mic dejun inclus. Pentru înscrieri și alte detalii, coach@marcsandu.ro, 0745 083 191.

Iată feedback-ul primit din partea lui Dan Claudiu Buzilan, participant la Base Level și, ulterior, la un seminar de wheelie. Dan este printre cei care vor participa pe 15-17 iulie la Level 1:

A fost pentru prima oară în viața mea când am dat 5 pedale in wheelie! Cred că am avut o încercare în care am mers 4-5m! Nu credeam că voi putea vreodată să fac asta și am prins foarte mult curaj. Mai ales acum că am cunoștințele necesare, sunt sigur că dacă exersez voi progresa. Și zic asta din experiență, pentru că tot exersând ce am învățat în tabăra, am reușit să evit doua căzături, una la Urlați și una la Măcin. Mama ei de poziție de atac, ce bine e să știi cum să stai pe bicicletă!”