În pregătire: atelier de tehnică MTB powered by Otto Broker

În pregătire: atelier de tehnică MTB powered by Otto Broker

Întrucât compania Otto Broker, cel mai accesibil broker de asigurări din România a fost alături de proiectele mele ca și pasionat al ciclismului – Haute Route Pirinei 2019, un tur de șosea de o săptămână pentru cei mau buni cicliști amatori ai lumii și Cupa Națională de Downhill 2022, doresc să ofer ceva în schimb comunității cicliste.

Cei din echipa Otto Broker sunt pasionați de ciclism, având mulți kilometri pedalați, în România și nu doar, inclusiv la concursuri. Știai de exemplu că Victor Sraer, fondatorul Otto Broker, a traversat în 2017 Germania, în cadrul Global Cycling Initiative, un eveniment caritabil?

Așadar, voi organiza, pro-bono, un atelier de tehnică de ciclism destinat adulților. Cărui tip de ciclist/ciclistă se adresează acest atelier? Ei bine, dacă ai o bicicletă MTB  și o folosești pentru a merge cu ea la job, pentru a plimba prin parc și consideri că vrei să te „împrietenești” mai bine cu bicicleta ta, atunci te așteptăm să descoperi tehnica de bază a acestei discipline.

Iată ce poți învăța sau după caz, aprofunda și exersa  în cadrul atelierului:

  • Setarea optimă a bicicletei;
  • Poziționarea pe bicicletă în timpul rulajului, astfel încât să nu suferi de dureri de încheieturi;
  • Poziționarea pe bicicletă în timpul rulajului în teren tehnic, pentru ca tu să controlezi bicicleta și nu viceversa!
  • Diverse exerciții menite a îți îmbunătăți echilibrul și conectarea la bicicletă;
  • Tehnica frânării corecte, frânare de urgență și evitare obstacole;
  • Cum luăm un viraj rapid, stabil și fluent?
  • Folosirea corpului ca suspensie, corelat cu ceea ce se întâmplă cu bicicleta și controlul suspensiilor bicicletei.

Dacă te-am făcut curios sau curioasă și dorești să îți sporești nivelul de competență atunci când vine vorba despre ghidon și pedale, urmărește pagina de Facebook Otto Broker pentru a afla data, ora, locul de desfășurare al atelierului și, desigur, cum te poți înscrie!