O dată în viață: încearcă un adventure MTB Camp în Munții Iezer-Păpușa!

O dată în viață: încearcă un adventure MTB Camp în Munții Iezer-Păpușa!

MTB Skills and Boot Camp Level 2 se întâmplă o singură dată pe an și este dedicat celor mai ambitioși rideri. Data aleasă pentru 2022 este 5-7 august, această tabăra de MTB având toate cele necesare pentru a satisface cerințele celor care iubesc aventurile cu pedalale, explorarea și peisajele în care puținor oameni le este dat să ajungă.

Cei aproximativ 120 de kilometri și 3.000 de metri diferență de nivel se apropie ca și provocare de un concurs MTB pe etape. Experiența va rămâne la loc de cinste în panoplia realizărilor tale pe MTB, fiind imposibil de uitat. Nu trebuie să fii cel mai fit rider, cel mai tehnic, trebuie doar să ai o mentalitate de câștigător/câștigătoare, pentru că vei fi pus(ă) la încercare pe parcursul lungilor urcări și coborâri. Iată cum arată programul celor trei zile ale MTB Skills and Boot Camp, Level 2:

Ziua 1, vineri, 5 august: Ne vom face încălzirea urcând pe asfalt până spre cabana Voina, având timp să socializăm și să glumim. Vom intra pe un forestier din ce în ce mai abrupt și vom lua rapid altitudine, cu câteva push bikeuri agresive, care ne vor duce însă pe un plai superb, binișor la 1400 metri altitudine, pe versantul sud-estic al munților Iezer – Păpușa. Există și un pit-stop pentru frăguțe, într-un loc secret!

De acolo, o vom lua pe un drum de creastă, cu vedere la Lacul Râușor, dar și cu pasaje single track prin pădure, un adevărat roller-coaster, cu punctul maxim pe Varful Dobriasul, la 1577 de metri altitudine. De aici se vede tot culoarul Rucăr, inclusiv Piatra Craiului! Și tot de de aici, ne „dăm drumul” pe un forestier, care ne scoate exact la Casa Freerider!

Distanță: aproximativ 40 de kilometri, 1200 metri diferență de nivel.

Ziua 2: Dacă ți-ai propus să ajungi cu MTB-ul la peste 2.300 de metri, asta e ocazia, întrucât vom urca pe un drum forestier până în golul alpin, îl vom străbate „la pas”, iar apoi vom trece pe lângă Iezerul Mic, iar apoi coborâm către Voina, pe un drum nici greu nici ușor, sunt pasaje rapide în golul alpin, bucăți foarte plăcute de-a dreptul pe iarba grasă de munte, rockgardens naturale și pasaje mai abrupte chiar pe final. Panorama de la 2.300 metri merită orice efort!

Cifrele nici nu sunt așa dure: 44 de kilometri cu 1600 metri diferență de nivel.

Ziua 3: trail riding pe Ciocanu! Sunt in plan 4 coborări, pe trasee diferite. Ne oprim, povestim, analizăm, ne mai dăm, ajustăm. Ideea e că orice nelămuriri ai avea, dropuri, sărituri, pasaje mai delicate, le lămurim și exersăm! Există și posibilitate pentru shuttle, pentru ca să ne putem concentra pe coborâri!

Din program nu lipseste nici un seminar de nutritie sportivă alături de Nutriționist Sportiv Roxana Sandu-Radu! Înviorările matinale vor include exerciții de mobilitate articulară, foarte utile celor care se antrenează mai serios pe MTB.

Prețul taberei, cu două nopți de cazare și mic dejun inclus la Casa Freerider este de doar 890 de lei. Pentru mai multe detalii și înscrieri: coach@marcsandu.ro si 0745.083.191

Marc Sandu organizează MTB Skills and Boot Camp din 2014, având la activ sute de concursuri de ciclism, majoritatea de MTB și șosea, dar și ciclocross, enduro și down-hill. În 2018, Marc a încheiat cu succes Carpathian MTB Epic, iar în 2019 Haute Route Pirinei.