Prima experiență pe munte: MTB Skills and Boot “Base” Camp are loc pe 28-30 mai!

Prima experiență pe munte: MTB Skills and Boot “Base” Camp are loc pe 28-30 mai!

Începătorii/începătoarele au prioritate! Dacă ai acasă o bicicletă de munte însă ai folosit-o doar pentru deplasări prin oraș sau pentru plimbări prin parc, ultimul weekend al lunii mai este ocazia perfectă pentru a descoperi ce înseamnă această disciplină a sportului cu pedale.

Cadrul este mai mult decât adecvat și anume împrejurimile pitorești ale Câmpulung Muscelului, cu ale sale sate aparte și cărări unduitoare, sub majestuoasa supraveghere a munților Iezer – Păpușa.  Trebuie doar să ai un nivel de fitness  decent, care să îți permită să pedalezi 20 – 30 de kilometri pe zi, timp de trei zile, cu o diferență de nivel de 200-300 de metri, fără pasaje abrupte și tehnice.

Există opțiuni de formare a două mini-grupuri, in funcție de cum te simți pe traseu, parcursul putând fi prelungit sau scurtat, pentru ca fiecare participant(ă) să se bucure de o experiență cât mai plăcută și utilă pentru viitor!

Frumoasa plimbare alături de cicliști cu experiență este punctată cu ateliere tehnice în care se explică, demonstrează și exersează tehnicile de bază implicate în pedalat, poziționarea pe bicicletă în diverse situații, frânarea, viraje, utilizarea suspensiilor, șamd.

Fiecare cursant(ă) beneficiază de feedback pe tot parcursul taberei , inclusiv în corectarea deprinderilor greșite, care te pot pune în pericol, de exemplu în coborârea unui drum forestier sau în cazul unei frânari de urgență.

Volumul de kilometri acumulat în acesta condiții asigură fixarea unor deprinderi motrice eficiente în controlul bicicletei și te pot pregăti pentru MTB Skills and Boot Camp Level 1, care la rândul său îți va oferi toată baza de abilități tehnice și know-how pentru a ataca clasamentele curselor MTB de amatori.

Există deja nu puțini cursanți și cursante care s-au bucurat de o bună evoluție în acest hobby,podiumuri în cursele de amatori sau participări încheiate cu succes la Carpathian MTB Epic de exemplu, inclusiv grație participării la aceste tabere.

Cazarea se face la vila Freerider, dotată cu toate utilitățile necesare unui weekend de pedalat, de la bike-wash, un mini service, la un pump-track foarte educativ de abordat.

Tabăra de biciclete este o experiență sportivă potrivită pentru întreaga familie, ea fiind accesibilă și copiiilor în vârstă de peste 14 ani, care pedealează în mod uzual.

Costul taberei este de 790 de lei / persoană, cu două nopți de cazare și mic dejun incluse. Pentru înscrieri și mai multe detalii: coach@marcsandu.ro, 0745.083.191

Cum a fost in taberele MTB Skills and Boot Camp BASE LEVEL din 2020: