Calendar MTB Skills and Boot Camp 2022

Calendar MTB Skills and Boot Camp 2022

Proiectul „MTB Skills and Boot Camp” a fost lansat în vara lui 2014, atunci când la Câmpulung Muscel a fost organizată o tabără care își propunea să abordeze tehnica MTB pentru persoanele obișnuite,care participă la concursuri sau fac ture pe munte.

De atunci, în fiecare an, au fost organizate minimum șase de astfel tabere, care între timp s-au diversificat ca tematică.

Fără a ne lăuda, putem spune că, pe parcursul celor nouă sezoane, sute de rideri și riderițe s-au dat, s-au distrat, s-au împrietenit și au progresat din punctul de vedere al tehnicii MTB, la MTB Skills and Boot Camp.

Dacă îți întrebi prietenii despre această tabără MTB, poate vei descoperi pe cineva care a participat deja!

MTB Skills and Boot Camp BASE LEVEL este varianta light a Level 1, fiind creată, la cerere, pentru cei și cele care deși au cumpărat cu entuziasm un MTB, l-au folosit preponderent pe asfalt sau pentru plimbări în parc.

Poate încă nu ai găsit anturajul potrivit pentru a te aventura la o tura pe munte, cu cineva care să posede răbdarea și experiența în a-ți explica ABC-ul controlului bicicletei în teren accidentat.

„BASE LEVEL” poate fi privit ca un weekend de inițiere pe munte, dar, cu un traseu cu mai puțină diferență de nivel, care îmbină o tură relaxată cu deprinderea tehnicilor care te vor ajuta să termini în siguranță primul tău concurs de MTB.

Desigur, mersul pe bicicletă nu e mare filosofie, dar să te prezinți la un concurs de MTB, chiar și la tura Hobby, fără a fi obișnuit cu frânarea corectă, lucrul cu suspensiile bicicletei, poziția de atac, dinamica unei coborâri, poate crește riscul de accidentare.

Sau, pentru că ideea nu e să fim „prăpăstioși”, poate asta poate transforma o porție copioasă de distracție într-un stress…

MTB Skills and Boot Camp LEVEL 1 este o tabără de MTB dedicată celor care au deja experiență în ture montane și la concursuri.

Pe parcursul unui weekend, în această tabără, se abordează tehnica MTB, print-o serie progresivă de exerciții, care au drept scop conștienizarea posturii pe bicicletă și controlul punctelor de contact cu aceasta.

Experiența se desfășoară pe parcursul a aproape 100 de kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 2.000 de metri, în care se exersează abordarea eficientă a tuturor situațiilor care pot fi întâlnite la un concurs de MTB.

De la exerciții cu jaloane pe asfalt, la abordarea single-trailurilor de pe Ciocanu (Bughea de Jos), această tabară are ca scop progresul tău pe MTB.

Tehnici precum wheelie, manual, bunny-hop îi frământă pe mulți dintre amatori, fapt pentru care ți se vor explica, demonstra și ți se vor furniza pașii necesar dacă dorești să le înveți.

Aceasta dintr-o dublă perspectivă, de rider și de antrenor de fitness, specializat în programul național Postural Alignment.

În opinia mea, înainte de a petrece multe ore încercând să controlezi bicicleta în execuții complexe, este mai productiv să înveți să îți controlezi corpul, în speță mușchii și articulațiile”, spune Marc Sandu, inițiatorul taberelor MTB Skills and Boot Camp.

MTB Skills and Boot Camp LEVEL 2 este o tabără pentru riderii și riderițele avansați din punct de vedere al tehnicii și al fitness-ului.

Poate fi comparată cu un stage race, a fost folosită inclusiv ca tabără de antrenament pentru Carpathian MTB Epic și propune, în funcție de condițiile meteo, peste 120 de kilometri și undeva la 5.000 de metri diferență de nivel în trei zile.

Cireașa de pe tort este ascensiunea pe vârful Iezer, la 2350 de metri altitudine, desigur, la pachet cu tot cu coborârea de aici. Tabăra include și explorarea unor cărări puțin umblate, deasupra Barajului Râușor, cât și raiduri asistate și explicate, pe trailurile de pe Ciocanu.

Oricare ar fi tabăra care simți că ți se adresează, trebuie să știi că programul include învioarare matinală, rutine de stretching și mobilizare articulară, cât și un foarte apreciat seminar de mecanică, alături de Dragos Mitroi, editor in chief Freerider.ro, în cadrul căruia vei primi instrucțiuni practice despre cum să rezolvi problemele apărute în cadrul unei ture și ți se va răspunde la toate nelămuririle pe care le ai vis a vis de întreținerea bicicletei.

În cadrul Level 2, vei beneficia de un seminar de nutritie sportivă alături de Nutriționist Sportiv Roxana Sandu-Radu.

Cazarea se face la Pensiunea “Casa Bicicliștilor” din Lerești, un spațiu în care totul este legat de biciclete, de la decorul din camerele pentru oaspeți, la pump-track-ul din curte, foarte util pentru a deprinde într-un spațiu compact și un interval scurt de timp tiparul motric de control al suspensiilor bicicletei, utilizarea privirii și virajele pe contrapantă. 

Iată așadar calendarul taberelor MTB Skills and Boot Camp 2022:

  • 1-3 aprilie – Base Level
  • 15-17 aprilie – Level 1
  • 20-22 mai – Level 1
  • 3-5 iunie – Base Level
  • 15-17 iulie – Level 1
  • 5-7 august – Level 2
  • 12-14 august – Base Level
  • 16-18 septembrie – Level 1
  • 30 septembrie – 2 octombrie – Base Level
  • 7-9 octombrie – Level 1

Costul unei tabere, cu două nopți de cazare și mic dejun inclus este de 890 de lei.

Pentru detalii și înscrieri – coach@marcsandu.ro, 0745083191.

Din motive de coeziune a grupului și calitate a actului didactic, numărul de locuri este limitat la 10.