27 – 29 martie, prima tabără de tehnică MTB din 2015. Înscrie-te şi tu!

27 – 29 martie, prima tabără de tehnică MTB din 2015. Înscrie-te şi tu!

Pe 27 – 29 martie, MTB Skills and Boot Camp Câmpulung Muscel e locul unde îţi poţi revitaliza pedalatul! Putem spune că un nou sezon de ciclism a început, în curând reîncepem turele sau antrenamentele prin natură sau unii poate au şi făcut-o deja! Timpul rămas până la primele concursuri se măsoară deja în zile aşa că dacă îţi doreşti să intri în formă pentru noul sezon, cu un weekend de pedalat intens şi să te pui la punct din vedere al abilităţilor tehnice, „ediţia de primăvară” a MTB Skills and Boot Camp Câmpulung poate fi răspunsul pentru tine.

Ce se întâmplă la MTB Skills and Boot Camp? Tabăra este concepută pentru riderii de nivel începător şi intermediar, fete şi băieţi, pe care îi aşteaptă, în funcţie de condiţii, aproximativ 100 de kilometri de pedalat în împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel. Diferenţa de nivel pentru cele trei zile de antrenament este de aproximativ 2.500 metri, traseul fiind conceput încât să includă abordarea tuturor procedeelor tehnice care să îţi permită să parcurgi în siguranţă o tură montană, stăpânind bicicleta şi savurând traseul. De asemenea, MTB Skills and Boot Camp este o experienţă utilă celor care doresc să participe în cunoştinţă de cauză la concursuri de tip Cross – Country/Maraton.

Iată care sunt abilităţile tehnice la care se va lucra pe parcursul celor trei zile de tabără:

 • setare bicicleta, pozitie pe bicicletă, tehnică de pedalat eficient;
 • abordarea unei urcări mai lungi, conform potenţialului propriu, monitorizarea efortului depus;
 • echilibru pe bicicletă, poziţie de atac, importanţa privirii, tehnica de frânare;
 • abordarea unui drum forestier, utilizarea terenului în folos propriu;
 • lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturală a corpului,
 • trecerea de la o postură pasivă pe bicicletă la cea de pilot;
 • tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcări şi de coborări, zone cu bolovani, rădăcini, noroi;
 • cum sa execuţi un drop, un bunny-hop, cum să abordezi o cotă de nivel;
 • abordarea cursivă a unui traseu, legarea elementelor acestuia,
 • abordarea unui singletrail;
 • notiuni de nutriţie, antrenament si exerciţii fizice specifice ciclismului.

 curs mountain bike campulung

 Cum arată în linii mari, programul MTB Skills and Boot Camp?

Vineri în jurul prânzului are loc întâlnirea şi socializarea riderilor, se face cazarea într-o vilă elegantă în comuna Lereşti, în camere cu două locuri, după care se pleacă pe teren, până la lăsarea serii, când are loc întoarcerea. Ziua de sâmbătă este rezervată rafinării tehnicii pe viraje, deprinderii pompării, apărând în traseu urcări lungi şi solicitante, dar şi coborâri tehnice ce includ sectiuni negociabile cu bolovani, rădăcini şi diverse situatii interesante, în care se va arăta negocierea lor fluentă şi cât mai rapidă.

Duminică este o zi în care nivelul solicitărilor tehnice creşte, ajungându-se la mici dropuri, viraje de 180 º pe cărări înguste (switchbacks), urcări şi coborări pretenţioase, bunny hop. Nu în ultimul rand, drumul de întoarcere în Câmpulung a fost ales special pentru a oferi peisaje superbe şi o experienţă de neuitat care să integreze noile deprinderi.

Preţ: 490 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură transportul, preţul este de 450 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere. Din motive de coeziune a grupului şi de calitate a actului didactic, numărul de locuri este limitat la şase.

Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level şi are peste şaizeci de curse XC-Marathon la activ, naţionale şi internaţionale, şi mai multe podiumuri în categoria de vârstă. Redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD. Că MTB coach antrenează sportivi amatori şi profesionişti – pentru care şi campioni naţionali la motocross.

urcare tabara mountain bikeLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.