A 2a ediţie a MTB Skills & Boots Camp, la Câmpulung Muscel, între 29-31 august

A 2a ediţie a MTB Skills & Boots Camp, la Câmpulung Muscel, între 29-31 august

A doua ediţie a MTB Skills & Boots Camp se va desfăşura la Câmpulung Muscel, între 29 şi 31 august. Tabăra este rezervată riderilor/rideriţelor MTB de nivel începător şi intermediar, care doresc să îşi însuşească tehnicile de bază cross-country, astfel încât să poată savura un traseu complex în siguranţă, fie că e vorba despre un concurs, fie că e vorba despre o ieşire de plăcere.

tabara mountain bike campulung

Pentru cea mai bună coeziune între participanţi, numărul de locuri este limitat la şase persoane, iar de explicarea, demonstrarea, aplicarea în teren a tehnicilor MTB şi de coordonarea grupului de rideri se ocupă Marc Sandu, personal trainer & MTB coach. Cele trei zile de pedalat prin împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel, la poalele masivului Iezer sunt menite şi să îţi îmbunătăţească forma fizică, din programul MTB Skills & Boots Camp nelipsind înviorările matinale (se pare că Marc a dezvoltat un adevărat hobby în această direcţie) şi exerciţiile de stretching, utile şi în antrenamentul tău ulterior.

Iată cum arată în linii mari programul MTB Skills & Boot Camp, Câmpulung Muscel:

Ziua 1, vineri, 29 august, începând cu orele 12:00: întâlnire şi împrietenire rideri, prezentare curs, de ce a fost organizat, care este scopul taberei. Evaluare participanţi, verificare şi corectare setări bicicletă, poziţie rider, tehnica de pedalare. În prima zi ne vom concentra îndeosebi pe exerciţii de echilibru pe bicicletă, tehnică de frânare eficientă, viraje, teorie şi practică, vom insista asupra unui lucru simplu, dar pe care puţini îl aplică: privirea! Cum să evaluezi şi să “copiezi” traseul, cum să lucrezi cu suspensia bicicletei şi cu suspensia ta “naturală” şi chiar cum să cazi mai în siguranţă, avem multe de făcut în prima zi. Apoi, recapitulare şi intrăm pe superbele trasee din zona Câmpulung – Lereşti.

Ziua 2, sâmbătă, 30 august

Nu vom merge la Câmpulung în concediu! Ziua doi începe dis de dimineaţă cu o invioarare înainte de micul dejun, după care ne ocupăm de tehnici pentru mai multe tipuri de viraje, urcări scurte şi explozive dar lăsăm loc şi câtorva sesiuni de tortură pentru fibrele lente. Avem mai departe de lucru la coborâri, iar apoi studiem potecile cu tot ce încearcă ele să ne surprindă, pietroaie, rădăcini, mici ruperi de nivel. Vedem ce avem de făcut pentru a pune toate împreună şi a capătă o nouă fluiditate pe traseu. O luăm pe “drumul lung” spre casă, ceea ce înseamnă că savurăm ce am învăţat şi trecem prin peisaje superbe.

Ziua 3, duminică, 31 august
Analizăm, recapitulăm, vedem ce putem îmbunătăţi în cazul fiecărui rider/riderite. În funcţie de nivel şi de preferinţe, învăţăm să sărim că iepurii (bunny hop, desigur), să ne folosim de cărare pentru mici sărituri care să ne facă să câştigăm timp, abordăm după puteri mici ruperi de pantă şi diverse obstacole care de regulă îi fac pe mulţi participanţi la concursurile de XC – Maraton să coboare din şa. Cu un pic de voinţă, tehnică şi o abordare relaxată, se rezolvă, a se ţine cont că în această tabăra se lucrează şi la abordarea mentală a unei ieşiri pe MTB. Discutăm din nou, stabilim ce dorim să mai repetăm, să exersăm, să lămurim, după care ne lansăm într-un ride “epic” înapoi spre Câmpulung. Pentru a ajunge înapoi în Câmpulung va trebui însă să trecem de două căţărări de gradul 4, pe asfalt, căţărări pe care participanţii la prima ediţie a MTB Skills & Boot Câmp au strâns din dinţi şi s-au descurcat admirabil! Recompensa este pe măsură, oferta restaurantelor din centrul Campulungului fiind generoasă…

Detalii importante: cazarea se face într-o vila elegantă şi confortabilă în Leresti, la ieşirea din Câmpulung spre Cabană Voina, în camere de două persoane. Costul de persoană al MTB Skills & Boot Câmp este de 450 lei şi nu include transportul şi masă. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere.

Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level şi are peste cincizeci de curse XC-Marathon la activ, naţionale şi internaţionale, şi câteva podiumuri în categoria de vârstă. Redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD. Că MTB coach antrenează sportivi amatori şi profesionişti – pentru care şi campioni naţionali la motocross.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.