Hai în tabără: MTB Skills and Boot Camp Level 1, la Câmpulung Muscel, pe 2-4 iunie!

Hai în tabără: MTB Skills and Boot Camp Level 1, la Câmpulung Muscel, pe 2-4 iunie!

Când ai avut răbdarea să exersezi pe MTB și nu doar să te dai? Știm, plăcerea de a te da este mare, timpul este scurt, așa că fiecare ieșire pe MTB devine o cursă contra-cronometru, în care vrei să acoperi cât mai mulți kilometri și să te bucure atunci când vezi pe Strava ce diferență de nivel ai reușit să aduni.

Dacă te recunoști în această descriere – perfect normală de altfel – dar îți dorești și un răgaz în care să poți demonta, analiza și reconstrui în detaliu tehnica ta de a te da pe MTB, atunci, tabăra MTB Skills and Boot Camp Level 1 este pentru tine.

Indiferent dacă vrei să fii mai rapid(ă) pe secțiunile tehnice dintr-un maraton, să îți crești nivelul de încredere și de siguranța atunci când ești cu ghidonul în mâini, sau îți dorești ca și adult să experimentezi o modalitate clară și accesibilă de a înțelege și exersa manevre precum wheelie, manual și bunny-hop¸această tabără de MTB are ca și scop predarea și însușirea tehnicii MTB într-o modalitate accesibilă pentru orice pasionat(ă).

Programul taberei de MTB

Vineri după amiază se exersează poziționarea pe bicicletă și lucrul cu punctele de control ale acesteia, în plat, pe jaloane: control în track-stand, ridicarea roții față, cum lucrăm cu trunchiul și cu privirea. Pe scurt, înțelegem și aplicăm manevrarea corectă a bicicletei din punctul de vedere al forțelor fizice implicate, pe frânare și pe viraje, care este poziția de lucru pe bicicletă.

Desigur, toate acestea se testează  într-o incursiune pe un drum forestier, ce include o coborâre pe cât de interesantă din punct de vedere tehnic, pe cât de spectaculoasă ca și priveliște oferită.

Ziua de sâmbătă începe cu o sesiune de pump-track, foarte eficientă în a înțelege și ajusta dinamica rider-bicicletă, atât pe un teren cu denivelări consistente cât și pe virajele care pot fi întâlnite pe traseele de tip bike-park. Urmează apoi ateliere practice, în teren, cât e ziua de lungă, presărate pe un traseu de aproximativ 30 de kilometri și 600 de metri diferență de nivel.

De la urcări tehnice și coborâri cu secțiuni abrupte, vom întâlni și „rezolva” toate situațiile ce apar în turele lungi ale unui maraton MTB. Menționăm un atelier dedicat poziționării pe viraje, pompării în teren natural și menținerii fluidității prin păstrarea greutății în axului pedalier, într-o succesiune de urcare/coborâre.

Duminică au loc atelierele de wheelie/manual/bunny-hop și se abordează cărări tip singletrack, cu briefing-uri în puncte cheie. Vei observa ce diferență face în termeni de viteză dar și siguranță orientarea privirii pe anumite repere pe care le vei primi.

Fiecare zi începe la Casa Freerider cu o înviorare și o sesiune de mobilitate articulară cu mișcări specifice dinamicii MTB, nelipsind nici rutina de stretching la finalul turei.

Prețul taberei este de 1.090 de lei/persoană. Pachetul include:

– coaching mtb timp de trei zile, feedback consistent si personalizat;

– 2 nopti de cazare cu mic dejun inclus;

– acces la toate facilitatile Casei Freerider.ro – pump track, bike-wash, Wi-Fi, parcare si, in caz ca apare o problema mecanica, la un atelier complet utilat cu scule;

– învioarare matinală, rutine de stretching si mobilizare articulară;

– pentru orice curiozitati ai avea legate de nutritie, iti sta la dispozitie nutriționistu sportiv Roxana Sandu Radu;

– ateliere de wheelie, cumanual si bunny-hop, cu progresii realiste, pe înțelesul fiecărui adult. Follow up și feedback pentru clipurile trimise, de-a lungul sezonului;

– o sumedenie de fotografii si filmulete cu tine in actiune plus un video al taberei

Pentru înscrieri și detalii: coach@marcsandu.ro, 0745-083.191