Cauți un upgrade? Începe cu tehnica, în taberele MTB Skills and Boot Camp!

Cauți un upgrade? Începe cu tehnica, în taberele MTB Skills and Boot Camp!

După o vară toridă, cu concedii și acel dolce far niente specific lunii august, în care energiile se readună, luna septembrie ne readuce parcă  cheful de a face lucruri, de a ne da cu bicicleta, de a învăța lucruri noi!

Iar dacă sezonul acesta pasiunea pentru MTB te-a purtat pe la curse sau prin diverse ture și ți-ai dorit să să descoperi mai multe lucruri legate de controlul bicicletei, acum ai ocazia.

În aceasta toamnă, proiectul MTB Skills and Boot Camp are următoarele ediții:

  • 16 – 18 septembrie, Level 1
  • 30 septembrie – 2 octombrie, Base Level
  • 7 – 9 octombrie Level 1

Despre ce este vorba?

Cu siguranță, în timpul unui concurs, ți-ai dorit să poți să te folosești la maximum de terenul pe care rulezi. În timpul unei ture mai tehnice, ai ajuns poate pe un singletrack și ți-ai fi dorit să fii mai cursiv și mai bine poziționat pe bicicletă.

Tabăra MTB Skills and Boot Camp are răspunsul la toate aceste întrebări. Cum ? De la teorie, la strategie, de la „de ce-ul” explicat pentru fiecare situație în parte, inclusiv din punctul de vedere al fizicii, la analiza bio-mecanică a posturii riderului și evident, prin multă practică!

Aceasta înseamnă trei zile de dat, pe un parcurs care se apropie de 100 km pentru întregul week-end, cu o diferență de nivel de aproximativ 400 de metri pe zi.

Vei invăța să abordezi coborâri din ce în mai abrupte…

Ce este inclus în coaching-ul MTB Skills and Boot Camp Level 1?

Vineri: exerciții pentru înțelegerea poziționării și motricității pe bicicletă, a dinamicii rider – bicicletă, a frânării în siguranță, a posturii de abordat pe viraje. Exersăm și modalitatea de ridicare a roții față. Asta nu este doar pentru „show”, este calea prin care putem înțelege și învăța tehnicile pe care orice pasionat(ă) de MTB și le dorește în repertoriu: wheelie, bunny hop, manual și sărituri basic.

Sâmbătă: atelier de pump-track, cea mai rapidă cale de a întelege cum se comportă un MTB și șablonul de mișcare pentru bunny-hop și sărituri. Apoi, urmează un parcurs de aproximativ 30 de kilometri, presărat cu ateliere pentru viraje, urcări și coborări tehnice, zone tip rockgarden,  rădăcini și un halfpipe natural, pe care vom exersa executarea de transferuri de o manieră fluidă.

Duminică: ateliere de manual și bunny hop, sărituri basic și punerea în practică a deprinderilor câștigate pe trailurile de pe Ciocanu, deja faimosul și pitorescul loc de dat din Bughea de Jos.

Cum să folosești tehnica din pump-track pe trasee…

Ce se mai întâmplă în tabără?

Zilele de sâmbătă și de duminică încep cu o sesiune de exerciții de mobilitate articulară, care te vor ajuta să înțelegi și modul de utilizare a musculaturii trunchiului pentr a reuși manevre precum bunny hop.

Nu lipsesc nici sesiunile de stretching, la finalul fiecărei zile.

Un seminar de mecanică împreună cu Dragoș Mitroi, editor in chief, completează programul taberei de mtb. Astfel, vei deprinde abilități practice de remediere a problemelor tehnice care pot apărea în teren și ți se va răspude la toate curiozitățile pe care le ai vis a vis de acest capitol.

… sau să te bucuri de o coborâre…

Ce include pachetul?

Pentru doar 890 de lei primești coaching timp de trei zile, feedback consistent și personalizat, întrucât grupul de cursanți este format din maximum opt persoane, cazare, mic dejun și acces la toate facilitățile Casei Freerider: pump track, bike-wash, Wi-Fi, parcare și, în caz că apare o problemă mecanică, la un atelier complet utilat cu scule.De asemenea, nu lipesc nici o sumedenie de fotografii cu tine în acțiune și un film al taberei.

Dacă ești de părere că toate acestea sunt prea mult pentru tine, avem și varianta mai light a MTB Skills and Boot Camp, și anume Base Level, conceput ca un weekend de inițiere în acest sport.

să ne relaxăm puțin…

Această tabără se adresează celor care știu să meargă pe bicicletă, dar nu avut încă indrăzneala de a părăsi aleile parcurilor sau traseele de câmpie și își doresc să învețe mai mult despre ce pot face la ghidonul bicicletei.

Oricine se poate bucura de o mică aventura la munte, în care sa fie ghidat(ă) de rideri experimentati, să rămână în siguranta și să descopere ABC-ul mersului pe bicicletă. Cu condiția să posede un nivel decent de fitness. Ce înseamnă un nivel decent de fitness? Înseamnă să fi parcurs 20-30 de kilometri în teren plat fără să leșini imediat după, iar vederea unui deal să nu te înspăimânte J.

Gene Hamilton, un coach american de referință pentru domeniul MTB spunea că și riderii cei mai avansați (din downhill de exemplu) folosesc tot tehnica de bază, doar că la un nivel superior de excelență.

Atmosfera tipică înainte de plecarea în tură…

Așa că pentru această tabără, împăcăm plimbarea prin locuri pitorești cu exercițiile menite să te facă să înțelegi, să simți și cel mai important să adopți poziționarea eficientă pe bicicletă, să frânezi în siguranță, să lucrezi cu privirea, cu suspensiile, să fii activ pe viraje și nu doar pasager. Păstrăm doar drumuri forestiere în program și eliminăm „fițele” gen manual, bunny hop, mers pe o roată, etc. J

Cum epoca „poziției de atac” este la apus, vrem totuși să te învățăm o poziție de referință pe care să o adopți pe coborări sau în teren tehnic și cum să te adaptezi schimbărilor de gradient.

Iar pentru aceasta, în ultima zi de tabără avem kilometri buni de coborâre, pentru ca și poziția de control a bicicletei să se fixeze.

Costul MTB Skills and Boot Base Level este tot de 890 lei per persoană, cu aceleași facilități incluse.

Pentru înscrieri și mai multe informații: coach@marcsandu.ro, 0745-083.191

Ce spun riderii:

„De la Base Level Boot Camp la Level 2, MTB Skills and Boot Camp este o experienta unica pe care o recomand cu caldura oricarui rider la inceput de drum si nu numai si pe care abia astept sa o repet in 2023!” Dan Claudiu Buzilan, Bucuresti

„Este fascinant cum câteva sfaturi și observații pertinente pot avea un impact major în stilul și în siguranță datului pe bicicletă. Încă din timpul taberei când exersăm toate tehnicile explicate cât și în timpul coborârilor am simțit un progres uriaș, o siguranță și o încredere sporită în toate situațiile întâlnite pe traseu”, Mihai Soare, Constanța

„Apreciez atenția lor pentru nevoile fiecărui participant în parte, dedicarea cu care explică lucrurile și profesionalismul. În tabăra asta, chiar a fost fun, ca într-un grup de prieteni și pe deasupra am mai și învățat multe lucruri faine.” Matilda Soare, Brașov