Poți progresa pe bicicletă la MTB Skills and Boot Camp, Level 1, 17-19 septembrie, Câmpulung Muscel

Poți progresa pe bicicletă la MTB Skills and Boot Camp, Level 1, 17-19 septembrie, Câmpulung Muscel

MTB Skills and Boot Camp este o tabără MTB concepută pentru cei și cele care au deja experiență la curse sau în ture montane cu diferență de nivel și își doresc îmbunătățirea abilităților tehnice. În cadrul taberei se lucrează la construirea unei baze de deprinderi practice pentru toate situațiile care pot apărea în cadrul unui concurs de MTB, inclusiv pe cele mai dificile trasee din România: pompare, viraje agresive, cobărâri tehnice.

De-a lungul celor trei zile de antrenamente se vor aborda segmente din ce în ce mai complexe de traseu, cărările amenajate de pe Ciocanu, iar duminică vei beneficia de  seminarii de manual și bunny hop, cu explicații și insight-uri pe care nu le vei găsi în tutorialele de pe YouTube.

Abordarea se face progresiv, de la simplu la complex, în pași accesibili, cu accent pe postură și pe motricitate, variante de ”back up” și înțelegerea ”de ce-ului” pentru fiecare tehnică și situație. Tabăra este completată de un seminar de mecanică împreună cu Dragoș Mitroi, editor in chief Freerider.ro, util pentru deprinderea de abilități practice de remediere a problemelor tehnice care pot apărea în teren.

Ce include pachetul?

Pentru 790 de lei primești coaching timp de trei zile, feedback consistent și personalizat, întrucât grupul de cursanți este format din doar nouă persoane, cazare, mic dejun și acces la toate facilitățile Casei Freerider: pump track, bike-wash, Wi-Fi, parcare și, în caz că apare o problemă mecanică, la un atelier complet utilat cu scule.

Masa de prânz se servește pe traseu, “din rucsac” – vom fi încântați să te sfătuim ce să iei cu tine, iar masa de seara la restaurant sau în regim catering. Data și ora la care va trebui să fii prezent la Casa Freerider pentru a începe activitățile taberei: 17.09.2021, 12:00.

Ce este inclus în coaching-ul MTB Skills and Boot Camp Level 1?

Vineri: echilibru, poziționare și motricitate pe bicicletă, exerciții specifice și o incursiune pe un drum forestier, cu “tips and tricks”;

Sămbătă: sesiune de pump-track, ateliere pentru viraje, lucrul cu suspensiile, urcări și coborâri tehnice, abordarea fluidă a unui traseu complex;

Duminică: ateliere de manual, wheelie, bunny – hop și punerea în practică a deprinderilor câștigate pe trailurile de pe Ciocanu;

Atât sâmbătă cât și duminică, ziua va începe la Casa Freerider cu câte o sesiune de mobilitate, iar la finalul fiecărei zile se execută o rutină de stretching. În fiecare zi se vor parcurge 30-40 km, cu aproximativ 600 metri de diferență de nivel, în funcție de starea vremii și a traseelor.

Ce mai trebuie să știu?

Numărul de locuri disponibile este limitat la nouă, acestea fiind rezervate doar adulților. Orașul Câmpulung Muscel este ușor accesibil din București, drumul durând sub trei ore. Înscrierile se fac pe mail, la adresa coach@marcsandu.ro, iar pentru orice întrebări sau nelămuriri poți apela 0745-083.191.

Cine explică toate acestea?

MTB Skills and Boot Camp este un probabil cea mai longevivă serie de tabere MTB dedicate adulților, proiectul fiind în desfășurare din 2014. Marc Sandu este antrenor personal cerificat Level 1 & Level 2, are la active sute de competiții de MTB, șosea, ciclocross și enduro, mai multe podiumuri naționale și internaționale și se mândrește cu participarea la Haute Route Pirinei, cea mai dificilă competiție de șosea pentru amatori din lume, șapte zile cu aproximativ 1.000 de kilometric și 30.000 de metri diferență de nivel.