1:1 MTB COACHING

1:1 MTB COACHING

Un concentrat a ceea ce am invatat in peste 8000 de ore antrenament (si invat in continuare). Iti va prinde bine sa-l dai pe gat, daca vrei sa mergi cat mai bine pregatit la curse de XC si Marathon. Iata in ce consta, pe scurt.

14566336_1142243462536038_7890731650806651046_o

Înainte de toate, la prima întâlnire te provoc la o discuţie, pentru a vedea ce anume îţi doreşti exact de la tine şi de la bicicleta ta dar şi care este nivelul tău ca rider.

Te ascult cu interes a propos de punctele tale forte dar şi de punctele tale slabe. Poate că te confrunţi cu aceleaşi probleme atunci când te încumeţi să pedalezi la câte o cursă de mountain-bike, poate că participi la competiţii în fiecare week-end şi vrei să obţii rezultate mai bune umblând la detalii sau poate că vrei pur şi simplu să scoţi totul din bicicleta ta şi din … tine, într-o tură de plăcere la munte. 

Mai departe, urmează o scurtă tură, care îmi va permite să te evaluez în termeni de tehnică şi de capacitate de efort, după care  stabilim un orar al celor sase sedinte. Iată pe scurt, ce te învaţă acest “Race Pack”:

  • Ne asigurăm că bicicleta este corect setată pentru tine, iar poziţia ta pe ea este corectă.
  • Studiem echilibrul, pedalatul “rotund” (e bine să vii cu SPD-uri), frânarea, schimbarea corectă a vitezelor, totul pentru a fi cât mai fluid pe bicicleta ta.
  • Lucrăm la viraje. Te învăţ cum să fii cât mai eficient pe urcări. Am de grijă să te împaci cât mai bine cu bicicleta pe coborâri. Ne ocupăm de obstacolele care pot apărea pe traseu, bolovani, buşteni, rădăcini…
  • Te învăţ noţiuni de trail riding şi de “negociere” cu suprafeţe adverse precum noroiul, pietrişul, nisipul sau… zăpada. În funcţie de nivelul tău te pot învăţa tehnici avansate, sărituri, bunny hop sau abordarea taluzurilor.
  • Lucrăm şi la mental: cum e bine să abordezi psihologic cursa, înainte, în timpul ei, şi… după.  Pentru că am câţiva ani de experienţă în off-road moto, te pot învăţa lucruri interesante despre cum să fii fluent pe traseu şi să câştigi secunde preţioase, folosind terenul în folosul tău!
  • Îţi stau la dispoziţie cu planuri şi programe de antrenament, îndrumare privind exerciţiile de stretching, sfaturi de nutriţie.
  • Tips & tricks: unde să priveşti în diverse situaţii, cum să îţi plasezi greutatea corpului…

Desigur, casca este obligatorie. La fel şi o bicicletă în bună stare de funcţionare.

Durată: 6 şedinţe a câte o oră şi treizeci de minute.

Seminarii tehnica MTB

La cerere, pe lang acest curs care iti va spori abilitatile tehnice pe mountain-bike, pot organiza câte un seminar, pentru fiecare capitol în parte. Poate îţi doreşti să înveţi să faci un track-stand, să ataci un trail, o anumită urcare sau vrei să înveţi cum se face bunny-hop. Sau poate ai idei, pe care sunt curios să le aflu. Sau te gândeşti să mă înveţi tu pe mine ceva. De ce nu? Durata seminar: 1.5  – 2 ore.

13329340_1752407888310699_6634210084500366665_o

Cum îmi explic competenţa în domeniul mountain-biking-ului?

– opt ani de experienţă ca jurnalist moto specializat în off-road, care au însemnat şi participarea la concursuri de motocross, enduro, supermoto şi rally raid, disciplină la care sunt vice-campion naţional la Amatori, în 2010;

– peste 100 de curse MTB din 2011, despre care puteţi citi pe larg aici. Pe scurt, pentru ca nu ma consider un tip laudaros, am evoluat de la a ma lupta sa termin o cursa la a urca pe podium la categoria de varsta, concurand, din 2013 pentru clubul KTM Cycling Team. Din 2016, m-am alaturat echipei Focus FreeRider, reusind deja doua podiumuri in Turul Alexandru cel Mare, la sosea, in Grecia, la sfarsitul lunii martie. Si din 2017 pentru propria mea echipa – #noi2team

14500261_1273110196046171_5509952289786861107_o

De-a lungul iernilor, pe langa antrenamente si studiul literaturii dedicate ciclismului, din nefericire deocamdata disponibila doar in limba engleza, am facut mai multi paşi importanţi pentru educaţia mea, tocmai pentru a aprofunda stiinta sportului in general si a ciclismului in particular.

Primul este obtinerea certificarii Schwinn (R) Cycling Bronze Level, in 2014 urmata apoi de absolvirea cursului de Personal Trainer, organizat de Fitness Scandinavia Instructor School. Tot in 2014, am absolvit si un modul de Programare Neuro Lingvistica, iar in 2015, m-am intors la Fitness Scandinavia, pentru cursul de Personal Trainer, Level II, un curs care mi-a oferit informatii pretioase, indeosebi legate de potentialul atletic al oricarei persoane, nu doar a sportivilor profesionisti.

Din 2018 am devenit Antrenor Postural Alignment si antrenamentele de iarna au luat o cu totul alta directie. Poti citi pe larg despre ce iti ofera … aici …

Nu in ultimul rand, pentru a experimenta pe propria piele lucrul alaturi de unul dintre profesionistii de top din fitness, m-am antrenat pentru trei luni alaturi de Alexandru Valah, master trainer Fitness Scandinavia, o experienta care consider ca m-a facut sa cresc atat profesionial cat si in ceea ce priveste imbunatatirea performantelor sportive si atletice si compensarea unor probleme destul de delicate, cauzate de sechelele lasate de cvadrupla fractura de femur.

In România, conceptul de MTB Coach sau “cycling coach” este doar la început.În ţări cu tradiţie în ciclism, aşa cum sunt Italia, Franţa sau Marea Britanie, mulţi rideri amatori apelează la astfel de servicii, pentru a-şi împlini potenţialul şi a se bucura pe deplin de frumuseţea acestui sport.

Acum, ai această posibilitate la îndemână prin acest curs de tehnica MTB pentru care mă pregătesc, la început chiar fără să îmi dau seama, apoi din ce în ce mai conştient, de mai multi ani!  Am învăţat în acest răstimp că orice este posibil, trebuie doar să îţi doreşti! Pune-mă la încercare, sunt alături de tine!

Pentru mai multe detalii si pret ma poti contacta la: