Postural Alignment Trainer

Weekend-ul din ultima saptamana a lunii septembrie 2017 a fost dedicat examenului de obtinere a licentei Postural Alignment by Tiberiu Vintiloiu: test scris 50 de intrebari, antrenament personal, predare clase de grup, evaluare postura personala. Sunt incantat ca am obtinut un punctaj care mi-a permis sa obtin licenta de antrenor Postural Alignment (nu vreau sa ma laud, dar nu se trecea cu 5 nici cu 6 ci cu un minim de 82 de puncte din 100) ceea ce implica multa responsabilitate pe viitor.

Ce este Postural Alignment sau Aliniamentul Postural?

O premiera la nivel national, Postural Alignment are radacini stravechi in practici de aliniament, echilibru, autodezvoltare si eliberare. Antrenamentele Postural Alignment integreaza miscari si pozitii din practica Yoga, Pilates, Functional Training, Fitness, precum si Animal Flow.

Postural Alignment trateaza si amelioreaza urmatoarele afectiuni:

  • Hernia de disc
  • Durerile de spate
  • Durerile de gat
  • Durerile de sold
  • Stresul si depresia

Obiectivul antrenamentului Postural Alignment – obtinerea unei posturi corecte prin intarirea musculaturii si alungirea coloanei vertebrale.

Beneficiil ale programului Postural Alignment:
* Reconectarea legaturilor neuro-musculare
* O mai buna pozitionare si conectare musculara
* Flexibilitate si control mai bun al miscarii
* Aptitudine marita in miscari si lipsa durerii muscular-articulare

Beneficii cu interes imediat in practicarea ciclismului, in special a celui montan:

– Imbunatatirea coordonarii, a controlului si a echilibrului;
– Repozitionarea, stabilizarea si imbunatatirea fortei oblic-musculare in timpul mersului pe bicicleta;
– Cresterea fortei si a rezistentei musculare;
– Corectarea deficitului respirator si imbunatatirea respiratiei pe bicicleta;
– Eliminarea durerilor articulare de orice forma.

Lucruri pe care le-am testat pe mine!

De la sfarstiul anului 2017 sunt mandru sa fiu unul dintre primii antrenori licentiati Postural Alignment din Romania. Acestea sunt rezultatele obtinute cu clientii care aleg sa lucreze in aceasta metoda.

Informatii preluate si adaptate de pe www.posturalalignment.ro

 * vezi profilul meu de antrenor P.A. … aici …  

Dupa cele zece sedinte de Postural Alignment, rezultatele sunt entuziasmante. Felicitari Ion pentru implicare!

Obtinerea unei posturi verticale inseamna economie de energie, fizica si mentala, relaxare si siguranta!

Imbunatatire si a mobilitatii – lucrez cu Ion de mai mult timp si am incercat prin mijloace proprii sa-i imbunatatesc mobilitatea. “Ischiogambieri stransi” e o explicatie facila, care nu trateaza insa holistic problema. Postural Alignment m-a invatat insa cum sa obtin rezultate si in aceasta situatie, intelegand corpul ca un ansamblu si nu abordand diversele sale “componente” separat. De exemplu, nu am mai marcat, dar se observa in poza initiala extensia cervicala, care dispare in urma experientei Postural Alignment.

Sebastian dupa zece sedinte de Postural Alignment, sa-i dam cuvantul:

“Reteta e simpla: 12 ani de stat la calculator, fara sport. Rezultatul RMN a aratat limpede: discuri deshidratate si calcificari ale vertebrelor in zonele lombara si cervicala. In zece sedinte de de aliniament postural mi s-a rectificat semnificativ spondiloza cervicala, dupa cum se poate vedea si in imagini. A disparut cocoasa de la baza gatului, stau mult mai drept, durerile au disparut de tot. Dar s-a mai intamplat un lucru la care nu ma asteptam: ma trezesc uneori in timpul zilei gandindu-ma la pozitia in care stau. Imediat imping pieptul inainte si trag gatul in spate, ca sa ridic capul dintre umeri. Fac lucrurile acestea aproape involuntar. Alt exemplu. Mai merg uneori cu bicicleta. Dupa cele zece sedinte de AP, am observat ca ma deranjeaza anumite lucruri la felul in care stau pe bicicleta. Ghidonul mi s-a parut imediat mult mai ingust, saua un pic cam ridicata. Pozitia cu care ma obisnuisem deodata nu mi se mai parea corecta. Am devenit mai constient de felul in care ma misc si caut sa o fac cat mai eficient. Si asta doar datorita sedintelor de aliniament postural.”

Pentru  o evaluare gratuira si mai multe detalii ma poti contacta la: