Calendar MTB Skills&Boot Camp 2023

Calendar MTB Skills&Boot Camp 2023

Al zecelea sezon MTB Skills and Boot Camp. Participă și tu! Iată și calendarul taberelor MTB pentru 2023:

Proiectul „MTB Skills and Boot Camp” a fost lansat în vara lui 2014, atunci când la Câmpulung Muscel a fost organizată o tabără dedicată adulților care participă la concursuri sau fac ture pe munte.

De atunci au trecut zece sezoane, dar obiectivul a rămas același: înțelegerea și îmbunătățirea tehnicii de control a bicicletei, astfel încât un concurs sau o tură cu MTB-ul să fie distractivă și să implice cât mai puține riscuri.

Din 2014, în fiecare an, au fost organizate minimum șase de astfel tabere, care între timp s-au diversificat ca tematică.

Pe parcursul celor nouă sezoane, sute de rideri și riderițe s-au dat, s-au distrat, s-au împrietenit și au progresat din punctul de vedere al tehnicii MTB, la MTB Skills and Boot Camp.      

Dacă îți întrebi prietenii despre această tabără MTB, poate vei descoperi pe cineva care a participat deja!

Dincolo de partea „didactică”, MTB Skills and Boot Camp este o experiență, lucru remarcat chiar de participanți: „Important e sa mai trec pe la tabere ca mereu mai invat cate ceva si imi place! Si mai cunosc oameni, nu ma mai duc singur la concursuri. Sorin, Razvan… La Bikerace BV m-am intanit absolut intamplator cu Geoge din Cluj. E distractiv!”, spune Dan Buzilan din București.

Acesta este locul în care îți faci prieteni și rămâi cu amintiri frumoase” este părerea lui Adrian Moldoveanu din Medigia. „Modulele sunt concepute pentru a te face sa prinzi curaj pe traseele de munte , sa iti creasca increderea in tine astfel sa te poti bucura in siguranta de ieșirile in natura” adaugă Adrian. Bucuria a fost mare atunci când am aflat că el a reușit un podium la categoria de vârstă, cu un timp de sub trei ore la traseul Epic. ”Ponturile și sfaturile din tabără m-au ajutat foarte mult în timpul concursului” ne transmite riderul.

Într-adevăr, structura taberelor permite ca oricine își dorește să progreseze de la plimbări în parc sau la șes, la a fi capabil(ă) să coboare de pe muntele Iezer, de la 2.300 de metri, lucru dovedit de mai mulți dintre cursanți.

„Totodată, ne-am bucurat de-a lungul acestor ani să întâlnim la cursele de MTB, cursante și cursanți care au urcat pe podium. Sau să ne spună că tabăra le-a dat încredere să se înscrie la turele lungi ale maratoanelor”, spune Marc Sandu, ințiatorul proiectului.

MTB Skills and Boot Camp Base Level este creată ca și o primă experiență la munte, dedicată celor care se află la început de drum pe MTB și doresc să învețe ABC-ul controlului bicicletei în teren accidentat. „De prea multe ori am văzut la curse persoane care nu erau obișnuite să se poziționeze pe bicicletă în funcție de teren, să lucreze cu frânele cu suspensiile, să își aleagă trasele. Această tabără te va învăța să termeni în siguranță primul tău concurs de MTB sau să te dai în off-road fără griji”, spune Marc Sandu.

Urmează MTB Skills and Boot Camp Level 1, o tabără dedicată celor care au deja experiență la concursuri și în turele montane. Pe parcursul unui întreg weekend, tehnica MTB este abordată prin intermediul unei serii progresive de exerciții, care au drept scop îmbunătățirea controlului bicicletei. Cum se face acest lucru? Prin înțelegerea și exersarea posturii cerute de fiecare manevră în parte, a forțelor fizice implicate și apoi conectarea acestora într-un ansamblu cât mai fluent.

Dar, după cum spune Dan Grigore, atmosfera rămâne cea a unui grup de prieteni care se dau împreună, în care fiecare primește atenția cuvenită. Tocmai din acest motiv, grupul de cursanți/cursante nu este mai mare de opt-nouă persoane.

Tot în cadrul Level 1 au loc ateliere de wheelie, manual și bunny-hop, pe înțelesul fiecăruia. Din acest an, vom oferi cursanților care doresc să progreseze feedback pentru clipurile trimise, de-a lungul sezonului.

MTB Skills and Boot Camp Level 2 este o tabără pentru persoanele avansate din punct de vedere al tehnicii și al fitness-ului. Poate fi comparată cu un stage race, a fost folosită inclusiv ca tabără de antrenament pentru Carpathian MTB Epic și propune, în funcție de condițiile meteo, peste 120 de kilometri și undeva la 5.000 de metri diferență de nivel în trei zile. Cireașa de pe tort este ascensiunea pe vârful Iezer, la 2350 de metri altitudine, desigur, la pachet cu tot cu coborârea de aici.

Fiecare tabără include învioarare matinală, rutine de stretching și mobilizare articulară, iar pentru orice curiozități ai avea legate de nutriție, îți stă la dispoziție nutriționist sportiv Roxana Sandu Radu.

Cazarea se face la Pensiunea“Casa Bicicliștilor” din Lerești, un spațiu reconfortant și primitor, în care totul este legat de biciclete, de la decorul din camerele pentru oaspeți, la pump-track-ul din curte. Acesta este foarte util pentru a deprinde într-un spațiu compact și un interval scurt de timp tiparul motric de control al suspensiilor bicicletei, utilizarea privirii și virajele pe contrapantă. 

Preț redus până la 1 aprilie, cu două nopți de cazare și mic dejun inclus, 990 de lei. După această dată prețul devine 1190 de lei. Pentru detalii și înscrieri – coach@marcsandu.ro, 0745083191.