MTB Skills and Boot Camp, Level II, te pregătește pentru concursurile pe etape
Tabăra taberelor de MTB (organizate de Marc Sandu şi Freerider.ro, desigur), provocarea provocărilor sau MTB Skills and Boot Camp Level 2! Aceasta este tabăra la care mă gândesc mult timp şi o organizez rar, cu riderii absolvenţi ai MTB Skills and Boot Camp „normale” sau „wild cards” şi de care până şi mie îmi este frică pentru că este o tabără grea, obositoare, iar întrebări enervante şi fără sens gen „mai urcăm mult” pur şi simplu nu se acceptă. Iar anul acesta vreau să o fac şi mai grea. Lăsând spiritul de glumă deoparte, obiectivul acestei tabere este cel de a te pregăti pentru un concurs MTB pe etape, în care să intri cât mai adaptat rigorilor sale specifice. Iar după ce oboseala şi extra – solicitarea dispar, rămân satisfacţia şi un boost de expertiză pe bicicletă!
Pentru aceasta, pe lângă cele patru zile de dat efectiv, pe trasee tehnice cu diferenţă mare de nivel, am pregătit mai multe seminarii ce vor trata subiecte pe care e necesar să le stăpâneşti pentru a ajunge cu succes la finişul unui stage race.
Seminar de mecanică:
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul MTB-urilor, Dragoș Mitroi, editor-in-chief FreeRider.ro, va susține în cadrul taberei și un curs de mecanică de bază. În cadrul acestuia vei învăța operațiuni pe care le poți realiza singur, cu propriile scule, în cazul în care întâmpini probleme în timpul unei curse. Astfel, vei învăța următoarele operațiuni, cu parte teoretică cât și practică:
- Demontarea rapidă a roților
- Reglajul frânelor și înlocuirea plăcuțelor de frână
- Rezolvarea jocului din furcă/cuvete
- Reglajul corect al pipei și al ghidonului
- Prinderea șeii
- Înlocuirea rapidă a unei camere
- Reglajul schimbătoarelor
- Rezolvarea jocului din angrenaj
- Montarea și demontarea lanțului
Durata cursului va fi de aproximativ 2 ore.
Seminar de nutriţie sportivă:
Plecand de la ideea că pentru un ciclist sau pentru o ciclistă, alimentele sunt combustibil şi nu simple alimente, vom descoperi mai exact cum, când, de ce si ce mâncăm. Nu doar pentru a merge mai bine, performanţa sportivă sau un stil de viaţă sănătos dar şi pentru unul dintre cele mai importante elemente – refacerea. Punctual, seminarul va acoperi:
– macronutrientii: ce sunt carbohidraţii, proteinele şi lipidele, cum si când le consumăm şi mai ales în ce cantităţi;
– micronutrienţii şi suplimentele;
– hidratarea şi efectele deshidratarii;
– cât, cum şi ce consuma un ciclist sau o ciclistă amatoare, despre calorii şi ce înseamnă mai mult sau mai puţin;
– oferirea unui program nutriţional adaptat pentru fiecare cursant pe perioada taberei;
– sesiune de Q&A;
Seminarul va fi sustinut de Roxana Sandu-Radu, consilier nutritie sportivă acreditat de Shaw Academy şi International Society of Sports Nutrition. Roxana practică ciclismul la nivel de amator din 2015, are peste 40 de clasări pe podium la şosea, mountainbike si ciclocros şi pentru al doilea an consecutiv face parte din singura echipa feminina din Romania, Daimon Women Cycling si tot pentru al doilea an consecutiv este, alaturi de colegele din echipa, Ambasadoare Specialized Women in exclusivitate pentru Romania si Europa de Est.
Seminar de detensionare, stretching şi pregătire mentală a cursei
Detensionarea şi relaxarea, dar şi pregătirea riguroasă a odiheni şi refacerii de după fiecare etapă, sunt activităţi cheie, ce vor susţine organismul tău în timpul mai multor zile de efort. De aceste aspecte se va ocupa Marc Sandu, antrenor personal certificat level 1 şi 2, actualmente cursant în cadrul programului naţional Postural Alignement. Vei învăţa cum să foloseşti un foam roller şi o minge de tenis pentru detensionarea musculaturii, posturi de Yoga şi diverse exerciţii de stretching pentru ca să fii pregătit să faci faţă cât mai bine solicitărilor de a doua zi.
La cerere și cu un cost suplimentar de 125 de lei, îţi oferim posibilitatea de a-ţi măsura nivelul performanţelor alături de Pro Fit Agency, utilizând propria ta bicicletă, conectată la aparatură de unică generaţie! În prima faza vei afla care este rata metabolismului tău de bază, vârsta metabolică, masa de gărsime, masa fără grăsime, grăsimea viscerală, masa musculară, cea osoasă și cea hidrică. Urmează apoi să primeşti pe loc un raport complet despre care îți este pragul lactic, care sunt zonele tale individuale de antrenament regenerativ, antrenament extins, intensiv sau antrenament pe zona pragului anaerob. Totodată vei afla unde pedalezi cel mai eficient, în ce zonă de puls poți pedala pentru a slăbi şi, foarte util, poţi primi estimări ale VO2max-ului și VO2max relative, pentru comparaţii şi testări ulterioare.
Joi, 20 iulie
Pump Track battle, cea mai rapidă cale de a ne verifica şi tuna nivelul tehnic şi de a ne „pompa” la rândul nostru pentru cele patru zile de aventură! Urmează o tură surpriză condusă de Dragoş Mitroi şi la întoarcere, seminar de nutriţie cu Roxana Sandu Radu
Vineri 21 iulie
O frumoasă tură de aproximativ 30 de kilometri şi diferenţă de nivel de peste 1000 de metri, date urcările efectiv brutale dar ciclabile, cu coborâri tehnice, pe bolovani şi albie de pârău. Pe una dintre aceste coborari, Dragoş a fost cât pe ce să calce un raton sau un bursuc, nici noi nu am avut să observăm exact, iar Marc, într-o fază în care să dădea cu o furca Lauf a trebuit sa coboare de pe bicicleta la un prag cu pietre, ruşinat! La sfârşit trecem printr-o pădure aproape virgină, în care am ajuns iniţial în baza unei rătăciri şi urmează o coborare ce se poate face în stil free-ride!
Sâmbătă, 22 iulie
Aceasta este ziua în care vom urca pe Iezer, este o zi plina, avem de parcurs aproximativ 60 de kilometri, cu o diferenta de nivel de 1940 m. Traseul este tip circuit, practic de la Barajul Rausor, de pe drumul forestier se face într-o intersecţie pe care cei care au fost la Level 1 o cunosc şi urcăm pana la 2360 metri! Apoi, coboram spre cabana Voina, pe un drum rapid în prima fază, care devine apoi din ce în ce mai tehnic şi mai abrupt, cu porţiuni de grohotiş şi ne intoarcem pe asfalt în Lereşti.
Duminica, 23 iulie
Dacă concurenţilor care participă la Trofeul Muscelului, prima urcare li se pare grea şi chiar este grea, noi nu ne vom opri decât pe vârful Dobriaşul Mare, în cadrul unui traseu de 44 km cu aproape 2000 de metri diferenta de nivel, cu urcări la fel de brutale, o zonă obligatorie de push-bike, dar, pentru coborâre, cu porţiuni de single-trail forestier, ce pot fi abordate cu mult flow.
Preţ: 730 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură transportul, preţul este de 690 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere.
Pentru înscrieri şi detalii suplimentare: coach@marcsandu.ro * 0745083191