10-12 mai, weekend de inițiere MTB pentru adulți, la Câmpulung Muscel

10-12 mai, weekend de inițiere MTB pentru adulți, la Câmpulung Muscel

MTB Skills and Boot „Base” Camp este tabăra MTB în care vei fi îndrumat(ă) cu toată atenția, răbdarea și înțelegerea a ceea ce înseamnă setul mental al unui începător sau al unei începătoare.

Ne-am obișnuit să căutăm spectacolul în ciclism, de la ture cu diferențe de nivel amețitoare la cele mai abrupte trasee și sărituri. Totuși, se uită că marea majoritate a iubitorilor disciplinei MTB sunt adulți, cu joburi, familie, responasabilități și timp pe care trebuie să-l drămuiască cu atenție.

Nu toată lumea s-a apucat de MTB pentru a sări în bike-park sau pentru a se antrena 15 – 20 de ore săptămânal și a participa la curse. Natură, divertisment, sănătate, rețea socială, deplasare ușoară prin oraș, iată câteva motive „uitate” pentru care de fapt, cei mai mulți oameni practică MTB.

Dacă te regăsești în cele descrise și vrei să te bucuri de o experiență MTB la munte, alături de o echipă profesionistă cu o experiență de peste un deceniu în domeniu, atunci te așteptăm la Casa Freerider, lângă Câmpulung Muscel. Aceasta pentru că între 10-12 mai are loc prima ediție din acest an a MTB Skills and Boot „Base” Camp.

Te vei bucura de ture prin peisaje superbe, de la poalele Munților Iezer la coamele dealurilor din zona Bughea de Jos și totodată vei învăța bazele tehnicii MTB. Nu vei fi niciodată copleșit sau copleșită din punct de vedere fizic sau cognitiv. Dacă nu poți pune în aplicare anumite tehnici, scopul nostru este să le demontăm în elemente cât mai simplu de înțeles, aplicat și exersat.

A propos de tehnică MTB, aceasta este tabăra în care vei pune bazele tehnicii MTB, de poziționare pe bicicletă, stabilitate, echilibru, utilizarea corpului și a privirii, frânare, utilizarea suspensiilor (casa Freerider este dotată cu un pump-track), viraje, poziționare pentru urcări și coborâri. Și, desigur, cum să legi toate aceste elemente între ele.

Mai departe, Gene Hamiltion, un foarte experimentat MTB coach american spune că nu există deprinderi de bază și deprinderi avansate, riderii avansați fiind cei sau cele care au atins un nivel de excelență în practica mișcărilor de bază.

Așadar, dacă dorești să începi această călătorie, te așteptăm la Câmpulung Muscel. Ne mândrim cu cursanții și cursantele care au început cu Base Camp, au venit la Level 1 și Level 2, au participat la curse, cu rezultate bune și au făcut chiar și pașii către disciplina enduro – mtb.

Pentru detalii și înscrieri: coach@marcsandu.ro, 0745.083.191

Preț – 1.250 lei. Iată ce include pachetul MTB Skills and Boot Camp:

  • 3 zile de coaching MTB, feedback consistent și personalizat
  • 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus
  • Acces la toate facilitățile Casei FreeRider.ro: parcare, Wi-Fi, stand spălat biciclete, atelier complet echipat cu scule în cazul apariției unei probleme mecanice
  • Învioare matinală, rutine de stretching și mobilizare articulară
  • Informații legate de nutriția sportivă pentru care îți stă la dispoziție Nutriționist Sportiv Roxana Sandu-Radu
  • Fotografii și  un video al taberei ca și amintire

Feedback cursante/cursanți după taberele MTB:

„Ma dau de multi ani dar trebuie sa recunosc ca faceam multe lucruri doar din instinct, unele  chiar gresite, pentru ca nu mi-a explicat nimeni pana acum tehnicile atat de analitic si de profesionist. Marc e primul care a contribuit decisiv la imbunatatirea cunoasterii, skills-urilor si nu in ultimul rand a posturii mele pe mtb.” Bogdan Puscasu, Piatra Neamt.

„Pentru amatorii de MTB, Base Camp e ce trebuie. Suficient cât sa te scoată din zona de confort, te va ajuta sa iti pui ordine in cateva tehnici de MTB și vei fi tentat sa vrei și mai mult.

Dupa experiența unei tabere de base level de anul trecut, Level 1 m-a luat de mânuță si m-a forțat să exersez si mai mult elementele de bază: pozitia corpului, privirea in viraje si nu in ultimul rand cum sa mă folosesc de suspensiile bicicletei. Sunt esențiale pentru a prinde încredere pe coborâri abrupte, cu rădăcini. Am invatat ca reusita unor miscari ca bunny-hop-ul incepe cu pregatirea musculaturii prin miscari specific. PS- ne-am luat si jaloane pentru practica”, Andreea Lăcriceanu, cursantă Base Camp și Level 1.