Prima echipă feminină de ciclism din România, Daimon Women Cycling Team, ambasadoare Specialized Women

Prima echipă feminină de ciclism din România,  Daimon Women Cycling Team, ambasadoare Specialized Women

 

Paradigma sportului este în schimbare, sexele şi noţiunile de „amator” vs. „profesionist”, împrumutând fiecare câte ceva unele de la altele. Dacă ciclismul de şosea era văzut în mod arhetipal ca un sport al bărbaţilor – a se vedea mitul Turului Franţei, în ultimii ani, Uniunea Ciclistă Internaţională a încurajat puternic ciclismul feminin, aceasta rezultând în 2016 în apariţia primei ediții UCI Women’s WorldTour. Tot în 2016 în România a apărut și prima echipă dedicată exclusiv femeilor – Daimon Women Cycling Team – formată dintr-un nucleu de pasionate ale ciclismului, în diversele sale forme și discipline. 11 sunt sportivele amatoare care fac parte din această echipă și toate au în comun disciplina ciclism de șosea, practicând pe lângă aceasta și mountainbike, triatlon, duatlon, alergare montană sau maraton și ciclocross.

Lansarea oficială a echipei va avea loc în direct de pe scena primului concurs de ciclism feminin din România – Road Grand PINK, concurs la care vor participa toate ciclistele, și va fi transmisă live pe facebook.com/DaimonWomenCyclingTeam, sâmbătă, 23 aprilie 2016, de la orele 13.00.

Din echipă fac parte: Alexandra Vulpe, Carolina Haită, Cristina Calman, Gabriela Bayer, Gabriela Stan, Ileana Albu, Ruxandra Bunea, Roxana Ghilț, Roxana Radu, Roxana Vatrici și Zora Iuga.  Deși sezonul de ciclism 2015 nu le-a regăsit pe toate în această formulă ci la echipe diferite au reușit să adune împreună 55 de podiumuri din 88 de curse la care au participat. Echipa face parte din Daimon Sport Club, asociat și legitimat la Federația Română de Ciclism, club sportiv care mai are în componența sa și Daimon Men Cycling Team. Pe termen lung echipa feminină își propune participarea la cât mai multe competiții internaționale, atragerea cât mai multor femei spre acest sport și o secțiune dedicată cadetelor și junioarelor de unde să se poată lansa cicliste pentru lotul național de fete.

În premieră pentru România fetele de la Daimon Women Cycling Team au fost alese Ambasadoarele celei mai celebre mărci de ciclism pentru femei din lume – Specialized Women.

”Le-am ales Ambasadoare Specialized Women pentru pasiunea lor pentru sport și entuziasmul cu care vor să atragă cât mai multe femei spre ciclism. Specialized este o companie fondată de rideri pentru rideri. De când am lansat linia pentru femei țelul nostru a fost să oferim o gamă completă de produse exclusive dar care să se poată personaliza pentru orice ciclistă, gamă susținută de cele mai avansate technologii în domeniu. Împreună cu Ambasadoarele noastre ne dorim să educăm și să susținem ciclistele din România. Evenimentele noastre internaționale dedicate și femeilor – Test Test the Best & Women’s Beginner Rides – vor fi organizate special pentru ele de Velopedia Specialized Romania și sunt menite să susțină orice rider de la începător la avansat.” Anja Bodenmueller, Specialized Women.

Daimon Women Cycling Team se bucură de sprijinul Daimon, Specialized, BCR, Carrefour, Diablos Computers, Glass Expert, Dr AD, Asociația Viața în Mișcare, Road Grand PINK, Himalaya, nume în spatele cărora sunt oameni care înțeleg și susțin pasiunea fetelor pentru sport. Daimon Wellness se ocupă de pregatirea fizica a echipei. Sport Fitting România asigură setările perfecte pentru bicicletele echipei. BiciShop asigură partea mecanică. Isostar, Gold Nutrition asigură nutriția pentru concursuri. SuperFit asigură analizele și testele de performanță sportivă și Kinetic Recovery, recuperarea medicală.

Pagina oficială a echipei și platforma unde poate fi urmărită zilnic: www.facebook.com/DaimonWomenCyclingTeam