MTB Skills and Boot “Base” Camp, 7-9 august – prima experiență pe munte!

MTB Skills and Boot “Base” Camp, 7-9 august – prima experiență pe munte!

Dacă ai o bicicletă MTB pe care ai folosit-o doar pentru pentru a ajunge la birou sau in alte locuri din oras, te-ai plimbat prin parc desi te-a bătut gândul de a încerca un concurs, dar ți se pare prea intimidant și ești dornic(ă) să descoperi lucrurile frumoase pe care le poți face cu bicicleta ta, în mediul pentru care a fost proiectată, atunci te așteptăm la varianta “light” a MTB Skills and Boot Camp. Tot ce ai nevoie este o condiție fizică suficientă pentru a ”duce” aproximativ 30 de km pe zi, cu o diferență de nivel de maxim 500 de metri, în funcție de alcătuirea grupului, de puțin curaj, de voie bună și de dorință de a învăța.

Îți vor fi alături mai mulți cicliști cu experiență și răbdare, dar și trasee pitorești, prin satele argeșene, drumuri forestiere și cadrul natural de poalele munților Iezer. Tabăra combină conceptul de touring, cu etape de legătură pe asfalt cu seminariile de tehnică MTB de bază. Volumul de antrenament de intensitate redusă se adună însă, iar kilometrii parcurși îți garantează internalizarea unor proceduri tehnice de natură să te facă să te simți în siguranță și să te bucuri de mersul pe bicicletă. Nu trebuie să te temi de urcări solicitante și de coborâri tehnice, traseele sunt gândite de a fi abordate împreună de către părinți și copii de peste 12 ani.

După ce ne familiarizăm cu bicicleta, componentele ei și reglajele corespunzătoare, poziționarea în șa, schimbarea corectă a vitezelor, câteva reguli de siguranță vis a vis de deplasarea pe drumuri publice, urmează să ne îmbunătățim echilibrul și să învățăm ce înseamnă poziție de atac, pompare, abordarea „in forță”  a virajelor dar și o poziționare hotărâtă și sigură pe coborâri și câteva mici secrete pentru urcările în care pare mai tentat să o iei … pe lângă bicicletă. Mai departe, nimic nu te împiedică să încerci mersul în pump-track, unde vei fi instruit(ă) cum să îți îmbunătățești motricitatea și cum să controlezi și să înțelegi dinamica bicicletei.

Fiind vorba despre un weekend activ la munte, din program nu lipsesc o înviorare matinală care integrează exerciții de mobilitate utile cicliștilor, alături de exerciții de streching, de avut în vedere după fiecare tură cu bicicleta.

Prețul taberei este de 690 de lei, cu cazare și mic dejun incluse, pentru înscrieri și detalii, coach@marcsandu.ro, 0745.083.191

tabara mtb incepatori
Acumulam kilometri de off-road, prin peisaje pitoresti, pe trasee prietenoase…
Primesti toate indicatiile si incurajarile de care ai nevoie pentru a progresa pe bicicleta!

Ne obisnuim cu pozitia corecta pe bicicleta atat la coborare cat si la urcare pe drumuri forestiere…