Ziua de XCO: antrenament pe traseul din cariera de piatra de la Somova, Tulcea

Ziua de XCO: antrenament pe traseul din cariera de piatra de la Somova, Tulcea

Duminica, 15 mai e zi libera in calendarul competitional, ceea ce inseamna ca avem o zi perfecta pentru un antrenament axat pe tehnica. Iti propun o zi de antrenament pe traseul XCO Gold Rush Stage de la Somova, traseu folosit de curand pentru prima etapa din Campionatul Dobrogei de MTB.

Traseul se preteaza tuturor categoriilor de rideri, avand elemente pentru toate nivelurile de experienta. Suprafata este una dura, predominant pietroasa, care solicita in permanenta echilibrul. Rezumand, te asteapta urmatoarele elemente:

  • urcari tehnice;
  • o coborare rapida, cu un sant adanc intermediar;
  • un foarte frumos viraj pe urcare tip “switchback” de stanga si un altul de dreapta, pe dupa o stanca…
  • doua rockgardenuri…
  • mici trambuline…
  • o foarte tehnica sectiune cu switchbacks pe coborare

Lista poate continua. Sunt cinci locuri disponibile, plecarea se face dimineata la 8 din Piata Victoriei, Bucuresti, cu un microbus VW T5. La Somova, avem cateva ore bune de dat si fiecare rider va beneficia de indrumare personala potrivit nivelului si obiectivelor, scopul fiind sa crestem siguranta si viteza pe diversele obstacole.

Cost – transport inclus si coaching: 180 lei/persoana.

Detalii si inscrieri: 0745 083 191, coach@marcsandu.ro

 

Race Report, XCO Gold Rush Somova, http://www.freerider.ro/mag/xco-zone-gold-rush-stage-campionatul-dobrogei-de-mtb-rodeo-in-cariera-de-piatra-105114.html

 

curs tehnica mtb xco dobrogea

curs tehnica mtb xco dobrogea3