Postural Alignment

Postural Alignment

Ce este Postural Alignment sau Aliniamentul Postural?

O premiera la nivel national, Postural Alignment are radacini stravechi in practici de aliniament, echilibru, autodezvoltare si eliberare. Antrenamentele Postural Alignment integreaza miscari si pozitii din practica Yoga, Pilates, Functional Training, Fitness, precum si Animal Flow.

Postural Alignment trateaza si amelioreaza urmatoarele afectiuni:

  • Hernia de disc
  • Durerile de spate
  • Durerile de gat
  • Durerile de sold
  • Stresul si depresia

Obiectivul antrenamentului Postural Alignment – obtinerea unei posturi corecte prin intarirea musculaturii si alungirea coloanei vertebrale.

Beneficiil ale programului Postural Alignment:
* Reconectarea legaturilor neuro-musculare
* O mai buna pozitionare si conectare musculara
* Flexibilitate si control mai bun al miscarii
* Aptitudine marita in miscari si lipsa durerii muscular-articulare

Beneficii cu interes imediat in practicarea ciclismului, in special a celui montan:

– Imbunatatirea coordonarii, a controlului si a echilibrului;
– Repozitionarea, stabilizarea si imbunatatirea fortei oblic-musculare in timpul mersului pe bicicleta;
– Cresterea fortei si a rezistentei musculare;
– Corectarea deficitului respirator si imbunatatirea respiratiei pe bicicleta;
– Eliminarea durerilor articulare de orice forma.

Lucruri pe care le-am testat pe mine!

De la sfarstiul anului 2017 sunt mandru sa fiu unul dintre primii antrenori licentiati Postural Alignment din Romania. Acestea sunt rezultatele obtinute cu clientii care aleg sa lucreze in aceasta metoda.

Informatii preluate si adaptate de pe www.posturalalignment.ro

 * vezi profilul meu de antrenor P.A. … aici …  

Dupa cele zece sedinte de Postural Alignment, rezultatele sunt entuziasmante. Felicitari Ion pentru implicare!

Obtinerea unei posturi verticale inseamna economie de energie, fizica si mentala, relaxare si siguranta!

Imbunatatire si a mobilitatii – lucrez cu Ion de mai mult timp si am incercat prin mijloace proprii sa-i imbunatatesc mobilitatea. “Ischiogambieri stransi” e o explicatie facila, care nu trateaza insa holistic problema. Postural Alignment m-a invatat insa cum sa obtin rezultate si in aceasta situatie, intelegand corpul ca un ansamblu si nu abordand diversele sale “componente” separat. De exemplu, nu am mai marcat, dar se observa in poza initiala extensia cervicala, care dispare in urma experientei Postural Alignment.

Weekend-ul din ultima saptamana a lunii septembrie 2017 a fost dedicat examenului de obtinere a licentei Postural Alignment by Tiberiu Vintiloiu: test scris 50 de intrebari, antrenament personal, predare clase de grup, evaluare postura personala. Sunt incantat ca am obtinut un punctaj care mi-a permis sa obtin licenta de antrenor Postural Alignment (nu vreau sa ma laud, dar nu se trecea cu 5 nici cu 6 ci cu un minim de 82 de puncte din 100) ceea ce implica multa responsabilitate pe viitor.

Pentru  o evaluare gratuira si mai multe detalii ma poti contacta la:

Sebastian dupa zece sedinte de Postural Alignment, sa-i dam cuvantul: ” Rețeta e simplă: 12 ani de stat la calculator, fără sport. Rezultatul RMN a arătat limpede: discuri deshidratate și calcificări ale vertebrelor în zonele lombară și cervicală.

În zece ședințe de de aliniament postural mi s-a rectificat semnificativ spondiloza cervicală, după cum se poate vedea și în imagini. A dispărut cocoașa de la baza gâtului, stau mult mai drept, durerile au dispărut de tot.

Dar s-a mai întâmplat un lucru la care nu mă așteptam: mă trezesc uneori în timpul zilei gândindu-mă la poziția în care stau. Imediat împing pieptul înainte și trag gâtul în spate, ca să ridic capul dintre umeri. Fac lucrurile acestea aproape involuntar. Alt exemplu. Mai merg uneori cu bicicleta. După cele zece ședințe de AP, am observat că mă deranjează anumite lucruri la felul în care stau pe bicicletă. Ghidonul mi s-a părut imediat mult mai îngust, șaua un pic cam ridicată. Poziția cu care mă obișnuisem deodată nu mi se mai părea corectă. Am devenit mai conștient de felul în care mă mișc și caut să o fac cât mai eficient. Și asta doar datorită ședințelor de aliniament postural.