Tabără de inițiere în tehnica MTB specifică traseelor gravity & bike-park

Tabără de inițiere în tehnica MTB specifică traseelor gravity & bike-park

Vremea frumoasă de toamnă prelungește sezonul de dat, așa că MTB Skills & Boot Camp vine cu o propunere surpriză: o nouă experiență MTB, dedicată celor care doresc să facă trecerea de la MTB clasic la stilul de dat caracteristic bike-park-urilor.

Tabăra poate fi descrisă drept un Level 1.5 și are ca scop pregătirea abilităților cursantelor și a cursanților pentru a putea parcurge în siguranță trasee precum Green & Red Trail Azuga, Old School & Fairy Trail Sinaia, Blue Trail Poiana Brașov.

Data de desfășurare este 17-19 noiembrie  iar cartierul general va fi ca și în cazul celorlalte weekenduri MTB Skills and Boot Camp, Base Level și Level 1, Casa FreeRider, situată în Lerești, lângă Câmpulung Muscel.

Pe ce ne concentrăm în tabără?

Începem cu o serie de exerciții surprinzătoare, individual și în grup, care ne vor provoca și îmbunătăți conectarea neuro-musculară cu bicicleta. Având la dispoziție pump-track-ul FreeRider, vom vedea care sunt cele două modalități prin care putem aborda o denivelare și care este de fapt mecanica ansamblului bicicletă-rider.

Apoi, vom lucra pe tehnica de abordare a contrapantelor, structuri care se pot dovedi intimidate inițial, într-un bike-park. Vom exersa trei modalități de abordare a unei contrapante, de la simplu la complex, implicând suspensiile bicicletei.

Cornering avansat: vom exersa poziționarea cerută de abordarea unui viraj, atunci când ne mutăm de pe un traseu de maraton pe unul stil trail. Tot in terenul de joacă al casei FreeRider ne vom pregăti pentru abordarea pragurilor sau a a dropurilor, cu trei modalități, de la simplu la complex.

Toate acestea pentru a putea aborda traseele de pe dealul Ciocanu, desigur cu coaching individual inclus, pe secțiuni. Vom lucra pe alegerea traselor, orientarea privirii, contrapante, dropuri, secțiuni off-camber, dar și utilizarea tehnicii bunny-hop pentru o trecere cât mai fluidă peste rădăcini.

Totodată, vom aborda și săriturile, cum sî realizezi o desprindere corectă pentru a excută în siguranță o săritură simplă peste rampe stil table top. Desigur, vom încerca să ne pliem tuturor situațiilor ce apar pe trail și vom apela la „de ce-ul” susținut de fizică în explicații.

Care este programul taberei?

Pentru că în noiembrie ziua este scurtă, vom începe cu înviorarea la ora 08.00, micul dejun,  ca apoi să putem lucra în pump-track și în zona aferentă acestuia. Urmează apoi să ne deplasăm la Ciocanu, pentru cinci ture sâmbătă și patru, duminică.

De aceea, ne întâlnim la Casa Freerider vineri după amiaza sau chiar seara, pentru ca să fie mai ușor de rezolvat cu plecarea vinerea de la muncă. Spre deosebire de o tabară MTB Skills and Boot Camp obișnuită, duminica vom încheia mai târziu, în jurul orelor 16:30.

Iată ce include tabăra: două nopți de cazare cu mic dejun, 9 urcări în regim Shuttle cu „faimosul” Aro verde, (o experiență în sine) o contribuție pentru întreținerea traseelor de pe Ciocanu și desigur, coaching personalizat timp de două zile, grupul fiind limitat la șase persoane, tocmai pentru ca totul să fie cât mai ușor de înțeles și de aplicat.

Preț special cu ocazia ediției de lansare: 1.000 de lei. Pentru înscrieri, 0745-083.191, coach@marcsandu.ro

Cu o experiență de peste un deceniu la pedale și sute de curse de MTB, șosea, ciclo-cross, enduro și downhill, Marc Sandu este antrenor personal certificat Level 1 și 2, antrenor Postural Alignment și bike park coach certificat în Leogang, Salzburg.