În noiembrie te aşteaptă două MTB Skills & Boot Camp la Câmpulung!

În noiembrie te aşteaptă două MTB Skills & Boot Camp la Câmpulung!

Pentru cei care se gândesc deja la sezonul 2015, dorind să îşi îmbunătăţească încă din 2014 tehnica de pedalat, pentru cei care nu se tem de vremea (mai) rece, pentru cei care nu pot lăsa deoparte mountain-bike-ul sau pur şi simplu pentru cei care vor să acumuleze “rezerve” de pedalat înaintea venirii iernii, Marc Sandu a pregătit două noi ediţii ale MTB Skills and Boot Camp, programate pentru 30 octombrie – 2 noiembrie şi respectiv 14 – 16 noiembrie.

Pentru cea mai bună coeziune între participanţi, numărul de locuri este limitat la şase persoane, Marc urmând să se ocupe de fiecare participant în parte, în funcţie de nivel şi de ce anume îşi doreşte de la această tabără. “Tabara de la jumatatea lunii noiembrie depinde mai degrabă de voinţa participanţilor, decât de condiţiile meteo. Totul e ca vremea să fie uscată, poate că temperaturile vor face ca această tabăra să fie mai <aspră>, dar, dacă există doritori şi e <musai>, cu plăcere!”, spune Marc, care a pedalat în ultimele două weekenduri din noiembrie 2013 la Câmpulung.

Iar cele trei zile de pedalat prin împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel, la poalele masivului Iezer sunt menite şi să îţi îmbunătăţească forma fizică, din programul MTB Skills & Boots Camp nelipsind exerciţiile de învioare matinală şi cele de  stretching, utile şi în antrenamentul tău ulterior. „În funcţie de forma în care se află cursanţii, în cele trei zile ale taberei de mountain-bike se pot parcurge până la 100 de kilometri cu o diferenţă de nivel de până la 2.000 de metri”, spune Marc, care în ediţiile precedente a reuşit să aducă la un numitor comun rideri şi rideriţe cu nivele diferite de experienţă şi expertiză tehnică. În cursul taberei, pot fi discutate şi aspecte  legate de principiile antrenamentului sportiv şi cum să îţi schiţezi un proiect de antrenament pe întregul sezon competiţional 2015.

Iată cum arată în linii mari programul MTB Skills & Boot Camp, Câmpulung Muscel:

Ziua 1: întâlnire şi împrietenire rideri, prezentare curs, de ce a fost organizat, care este scopul taberei. Evaluare participanţi, verificare şi corectare setări bicicletă, poziţie rider, tehnica de pedalare. Exerciţii de echilibru pe bicicletă, tehnică de frânare eficientă, viraje, teorie şi practică, importanţa privirii, evaluarea şi adaptarea la traseu, utilizarea suspensiei  “naturale” a riderului.

Ziua 2: învioarare înainte de micul dejun, tehnici pentru mai multe tipuri de viraje, urcări scurte şi explozive,la pachet cu una din căţărările de la 4Munţi. Coborâri tehnice şi poteci cu  pietroaie, rădăcini, mici ruperi de nivel. Fluiditate pe traseu şi peisaje superbe.

Ziua 3: căţărare spre Mânăstirea Ciocanu, de această dată bine pregătiţi la capitolul tehnică, astfel încât să nu mai fie nevoie să descălecăm din şa, atunci când înclinaţia terenului creşte! Coborâre tehnică în care învăţam cum se abordează mici dropuri, viraje de 180 º şi mici sărituri. “Scopul nu este să facem sporturi extreme, ci să controlăm bicicleta dacă ne întâlnim cu  astfel de obstacole pe traseu, aşadar fiecare rulează după puterile proprii, în siguranţă! Cine doreşte, poate primi şi un scurt curs de bunny hop”, precizeaza Marc.

Recapitulare finală, fotografii într-un peisaj aparte şi întoarcere în Câmpulung, într-un ride epic, în care ne lămurim că un pic de motivaţie, de tehnică şi o abordare relaxată ne pot aduce zâmbind la finiş.

Detalii importante: cazarea se face într-o vila elegantă şi confortabilă în Leresti, la ieşirea din Câmpulung spre Cabană Voina, în camere de două persoane. Costul de persoană al MTB Skills & Boot Câmp este de 450 lei şi nu include transportul şi masa. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere.

tabara mountain bike campulung 1

Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level şi are peste şaizeci de curse XC-Marathon la activ, naţionale şi internaţionale, şi mai multe podiumuri în categoria de vârstă. Redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD. Că MTB coach antrenează sportivi amatori şi profesionişti – pentru care şi campioni naţionali la motocross.

Iată părerile participanţilor la a doua ediţie a MTB Skills & Boot Camp, ediţia cu numărul trei urmând a se desfaăşura chiar în acest weekend.

“Tabăra a fost o experienţă foarte bună pentru mine, am învaţat o grămada de lucruri si m-a ajutat foarte mult să trec peste anumite frici pe care le aveam. Am ieşit cu alte fete şi m-am simţit stăpână pe bicicletă, îmi dau seama mai uşor când greşesc şi mereu îmi aduc aminte de sfaturile primite. Am mai multă încredere acum şi în mine şi în bicicletă, nu mă mai lupt cu ea s-o controlez cum făceam”  Adina, Bucureşti

 „Şi pentru mine a fost o experienţă reuşită.  Nu am mai fost până acum în zona asta a României şi mi-a făcut plăcere să constat că e foarte diferită de microcosmosul meu. Cred că am învățat lucruri noi pe baza cărora voi putea consolida practica mea viitoare. Am spus celor de-acasă acelaşi lucru şi le-am spus că mi-a plăcut atmosfera de grup care s-a stabilit datorită lui Marc.” Andra, Cluj Napoca

 “Mulţumim Marc pentru trei zile memorabile. În mod cert voi mai apela la cunoştinţele tale. La Pucioasa Alpin Challenge am avut mereu în minte sfaturile tale. M-am descurcat foarte bine pe cobarârile acelea tehnice”. Lorin, Bucureşti



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.