CUM A FOST IN TABERELE DE BICICLETE DIN SEZONUL 5 MTB SKILLS AND BOOT CAMP

CUM A FOST IN TABERELE DE BICICLETE DIN SEZONUL 5 MTB SKILLS AND BOOT CAMP

2018, sezonul 5 si anul 4 de cand organizez tabarele de biciclete mountain bike la Campulung Muscel. Cum a fost in 2018?

Una dintre activitatile pe care le realizam in tabara MTB de la Campulung Muscel este mersul in pump track. De mentionat ca acest pump track, unul dintre putinele din Romania, se afla chiar in curtea pensiunii Casa Biciclistilor, acolo unde se face cazarea la MTB Skills and Boot Camp. Asadar, iti poti bea cafeaua de dimineata, chiar intre doua sesiuni de pump track! Dar, mai intai te invatam cum sa te dai pe pump track, avem chiar si o bicicleta specializata pentru asta!

De ce merita sa inveti sa te dai in pump track? Pentru ca te invata sa lucrezi la unison cu suspensia sau suspensiile bicicletei tale, te invata sa iti folosesti propriul corp ca pe o prelungire a acestora, antrenorii americani vorbind pe buna dreptate despre folosirea corpului ca o suspensie naturala. Astfel, vei fi la unsion cu bicicleta, iti vei imbunatati proprioceptia si poti castiga viteza si siguranta. In plus, daca vei intalni contrapante naturale pe coborari, asa cum se poate intampla pe drumurile forestiere, vei stii cum sa le abordezi pentru a “ricosa” din ele, pastrandu-ti viteza. Cei cativa zeci de metri de pump track fac pur si simplu minuni in controlul bicicletei, crede-ma, merita incercat. In plus, dat in pump – track este si solicitant din punct de vedere fizic, putand fi comparat cu o sesiune de HIIT (High Intensity Interval Training), si, pentru cei mai competitivi exista si un Hall of Fame cu cei mai buni timpi, fiind cativa rideri care au reusit sa coboare sub 10 secunde!

TESTIMONIALE

tabara mtb, tabere mtb, tabara mountainbike, tabere mountainbike

TUTORIALE CICLISM

Race Reports