O singura zi a mai ramas pana la Cursa Dunarii Calarasene!

O singura zi a mai ramas pana la Cursa Dunarii Calarasene!

“Sper ca va deveni o cursa de traditie”, spuneam anul trecut despre Cursa Dunarii Calarasene intr-un race report pentru Freerider.ro, pe care il puteti citi aici. Iata ca acest lucru este pe cale sa se intample, ba, printr-un interesanta alaturare de forte, cursa organizata de Consiliul Judetean Calarasi, cu sprijinul Smartatletic incheie “turul de forta” denumit Road Grand Tour. Intrucat Road Grand Tour a fost unul dintre obiectivele mele pentru acest an si va ramane un obiectiv peren, sambata ma voi afla la Calarasi si probabil voi pedala, ca si acum un an, contra vantului! Si pentru ca exista si o cursa de MTB, care se defasoara pe o insula, nu am cum sa nu ma aliniez la start. Iata mai departe comunicatul de presa primit de la organizatori, care au avut amabilitatea de a-mi oferi o invitatie la cursa de asfalt:

Cursa Dunării Călărășene – o sărbătoare a sportului, pe două roţi

A doua ediție a Cursei Dunării Călărășene are loc în 12-13 septembrie la Călăraşi, într-un cadru natural deosebit. Cursa de şosea reprezintă ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România. De asemenea, concursul va găzdui și prima ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuri după 1989. Fondul de premii generos – 4000 Euro, probele din care pot alege atât începătorii cât și avansații, decorul natural superb: iată câteva motive să vă înscrieți chiar acum (locurile sunt limitate)!
La Cursa Dunării Călărășene, puteţi alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcţie de gusturi (şosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru copii, juniori şi adulți).

Ziua 1 (sâmbătă, 12 septembrie): Ofensiva asfaltului
– Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.
– Campionatul Naţional de Tandemuri este la prima ediţie din 1990 încoace şi ne propunem să-l transformăm într-o tradiţie; cursa este organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem.
– Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei

Ziua 2 (duminica, 13 septembrie): Asaltul insulei
– Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu mirific, cu nisip fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui şi plantaţii de Paulownia.

– Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă / bunică / bunic + copil.

Inscrierile se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/ și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher si o portie de saramaura de crap cu mamaliguta, la final.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic. Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene:
– site-ul oficial: smartatletic.ro/cursadunarii/
– pagina de Facebook: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene/
– evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/540887166066992/
– pagina Centrului Cultural Judeţean Călăraşi: www.facebook.com/pages/Centrul-Cultural-Județean-Călărași/1403520123242695Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.