27 – 29 septembrie, MTB Skills and Boot Camp Level 2, din nou în Munții Iezer!

27 – 29 septembrie, MTB Skills and Boot Camp Level 2, din nou în Munții Iezer!

MTB Skills and Boot Camp Level 2 este o tabără de e-MTB dedicată cicliștilor și ciclistelor cu un bun nivel tehnic și într-o formă fizică bună. Cele trei zile de tabără te vor purta pe  Vârful Dobriașul Mare (1.570 metri), Vârful Iezerul Mic (2.408 metri),dar și pe traseele de la Ciocanu, Bughea de Jos.

Astfel, vei avea parte atât de două ture epice, cât și de coaching MTB, pentru ca abordarea secțiunilor tehnice să fie cât mai sigură și mai distractivă. Iată așadar care este programul taberei:

Vineri, 27 septembrie: o sesiune de pump-track și 4 coborâri de traseele tip single trail de pe Ciocanu. Începem așadar de la poziționarea pe bicicletă, lucrul cu suspensiile, privirea și corpul, pentru a lucra apoi la zone cu rădăcini, off-camber, denivelări, contrapante, viraje strânse și secțiuni abrupte.

Sâmbătă, 28 septembrie: vom pleca de la Barajul Râușor, pentru a ajunge în golul alpin, pedalând pe un drum forestier. Apoi, ne vom bucura de un peisaj extrem de vast, în timp ce urcăm până în Șaua Crucea Ateneului, se pot observa Piatra Craiului, Leaota, Făgărași.

Nu va fi ușor, pentru că sunt aproximativ 20 de kilometri în urcare, dar cam tot atât de lungă este și coborârea către Cabana Voina. De la pasaje relaxate, în care te poți bucura de peisaje sălbatice, la diverse provocări precum secțiuni abrupte și rock gardens naturale, această coborâre are de toate.

Distanța parcursă: aprox. 50 de kilometri

Diferență de nivel: aproximativ 1.700 metri.

Duminică, 29 septembrie: ziua în care ne bucurăm de … plaiuri. După un push-bike scurt dar intens, vom ajunge în Piscul Calului și vom rămâne la aproximativ 1.500 de metri altitudine, fie pe single-trail forestier, fie pe pasaje mai late, având în dreapta, panorama Lacului Râușor. Apoi, de pe Vârful Dobriașul Mare, înapoi către Casa Freerider.ro, coborârea este pe săturate și chiar pe … relaxate.

Distanța parcursă: aprox. 45 kilometri

Diferență de nivel aproximativ: 1.300 metri.

Chiar dacă tabăra se va face pe e-bikes, cele trei zile nu vor tocmai ușoare. Trebuie să mai știi că fiecare zi de tabără începe cu o rutină de înviorare cu elemente bio-mecanice specifice mersului pe MTB și se încheie cu exerciții de stretching. Totodată, pentru noțiuni nutriție sportiva, pe durata taberei îți stă la dispoziție Nutriționist Sportiv Roxana Sandu Radu.

Costul taberei de 1250 RON include cazarea și micul dejun. Dacă dorești să închiriezi un e-bike full suspension (doar patru sunt disponibile), poți să o faci pentru 250 RON extra.

Pentru înscrieri sau mai multe informații: coach@marcsandu.ro si 0745 083 191