Intotdeauna am citit cu placere articolele lui Marc de pe Freerider.ro, stilul sau de a scrie te face sa-ti doresti sa sari in sa de la primele randuri, iar atitudinea sa de a trece cu fruntea sus peste toate intamplarile neplacute iti aduce aminte ca “te dai” de placere si nu trebuie sa lasi nimic sa schimbe asta.

 

De cand am aflat, in aceasta primavara, ca este mountain bike coach in Bucuresti, am cochetat cu ideea unui antrenament sub indrumarea sa iar atunci cand a fost anuntat MTB Skills & Boot Camp am stiut ca trebuie sa particip. Dupa un schimb de e-mailuri cu Marc, am inclus-o si pe Andreea printre invatacei. Astfel, in dimineata zilei de 27 iunie, cu bicicletele pe masina si cu mai multe piese de schimb si scule decat unele din service-urile autohtone (sic!) in portbagaj ne-am indreptat spre Campulung.

 

Inca din primele minute petrecute alaturi de Marc, Roxana si ceilalti ucenici in arta pedalului pe coclaurile patriei atmosfera a fost cea de tura cu prietenii, extrem de relaxata si placuta.

.

Ziua 1

Dupa ce s-a asigurat ca suntem bine hraniti, Marc ne-a incolonat si ne-a dus pe barajul Rausor, o zona de vis (pozele vorbesc de la sine) unde ne-a explicat tehnici de baza de track stand, viraje, franare. Odata terminata partea “teoretica” am atacat plini de elan drumul forestier ce inconjoara lacul, cu grija unui frate mai mare Marc a explicat fiecaruia dintre noi modalitati de abordate a zonelor dificile (namol, pietre, etc), ehnici de pedalat eficient, cum sa abordam urcarile si coborarile. Ziua s-a incheiat cu “freshen up”-ul bicicletelor.

alex tabara mountain bike campulung.

Ziua 2

Trezirea la orele 8, urmata de inviorare (ca doar e si “boot”, nu doar “camp”) si de micul dejun. Urmand o bucata din traseul concursului Bike Marathon 4 Mountains, Marc ne-a invatat cum sa ne dozam efortul pe o urcare dificila si cum sa negociem mersul pe curba de nivel. Partea distractiva a diminetii a constat in traseu cu jaloane la viteza mica, cat si tehnici de abordare a virajelor la viteza mare. Partea mai putin distractiva a fost ca a trebuit sa urmam traseul Bike Marathon 4 Mountains inca aproximativ 4,5km si 300m diferenta de nivel pana la locul de popas unde ne-am recuperat cu o sedinta de stretching.

.

Coborarea in sat a fost “super fun”, mai putin pentru nervii lui Marc care a trebuit sa ne tempereze un pic si sa ne arate cum sa trecem peste pasajele dificile in siguranta.

.

Dupa pauza (binemeritata!) si o scurta urcare (unii s-ar fi putut lipsi :P) am pus in practica negocierea virajelor cu viteza ridicata, abordarea coborarilor tehnice peste radacini si pietre. Ziua s-a incheiat cu un mousse de ciocolata (must have!) si, din nou, spalarea bicicletelor.

.

Ziua 3

Asa cum ne-a fost promis, ziua a 3-a avea sa fie dedicata traseelor din zona manastirii Ciocanu. Urcarea spre manastire este frumoasa, prin padure, pe drum forestier, nu foarte tehnica, picioare si vointa sa ai. La manastire Marc ne-a explicat cum se abordeaza o urcare abrupta in viteza, urmata de viraje in contrapanta, mici sarituri, drop-uri si coborarea pe torenti pana in sat. Dupa pauza a urmat a 2-a urcare pana la manastire (din nou, unii s-ar fi putut lipsi :P) dar coborarea pe celalalt traseu a meritat fiecare fiecare minut de urcare. Coborarea este spectaculoasa atat din punct de vedere al peisajului care te lasa fara cuvinte cat si din punct de vedere al potecii care te lasa sa rulezi cu viteza fara sa te solicite prea mult. Finalul apoteotic a constat in aprox 20km de asfalt cu 2 pante luuungi pe care cineva a uitat sa le mentioneze, dar, nu degeaba se numeste Boot Camp, asa ca, dupa ceva timp de strans din dinti si dat din picioare am incheiat triumfatori cele 3 zile de antrenament.

.

andreea tabara mountain bike campulung.

Concluzii

.

Ce ne-a placut?

Pai…ne-a placut tot, am invatat foarte mult si ne-am distrat de minune, atmosfera a fost placuta, relaxata (mai putin relaxata pentru Marc din cauza unora “vrednici cu gazul” pe coborari 😛 ).

.

Ce nu ne-a placut?

Sa zicem ca ne-am izbit de ce se izbeste orice om care “se da” cu bicla in tara asta din prima zi, unii nu stiu sa imparta drumul chiar daca acesta este in mijlocul padurii, dar nu am lasat bizonii din spatele volanului sa ne strice ziua.

.

Altele

.

Nu a fost tocmai usor, nu ne-am asteptat sa fie usor, daca vroiam sa fie usor stateam pe canapea in fata TV-ului sau ne laudam pe forumuri si Facebook cat de perfromanta este bicla din dotare, a fost atat de greu incat, acum, dupa aproape o luna, sa ne gandim la un singur lucru: MAI VREM!

Alex & Andreea,