Am avut placuta surpriza de a fi intrebat de prieteni cum de am reusit pe acelasi traseu – Prima Evadare, dar in conditii mult mai grele, sa scot un timp mai bun decat anul trecut. Si cum nu sunt un tip egiost, zic sa va impartasesc secretul. Acesta se numeste ANTRENAMENT!

Antrenamentul inseamna imbunatatirea conditiei fizice, a starii psihice, a tehnicii, a tacticii si a altor abilitati. Cum faci acest antrenament? Nicidecum stand in fotoliu si uitandu-te la Turul Frantei sau la cursele MTB de pe Redbull Tv si nici de capul tau pentru ca exista risc de accident, de aceea recomand ca sa contactezi un instructor, un antrenor de ciclism.

Eu, anul trecut, prin septembrie, eram la o cursa unde am scos un rezultat deloc multumitor. Dupa linia de finish, in locul unde se spalau bicicletele, ma intalnesc cu Radu Roxana, o felicit pentru ascensiunea sa in clasamente si o intreb cum de-a reusit. Si mi-a spus. Si, uite-asa, l-am cunoscut pe Marc Sandu, antrenor MTB, care poarta vina imbunatatirii performantei mele, care s-a ocupat de mine pas cu pas in timpul cursului, explicandu-mi ce si cum trebuie sa fac, invatandu-ma practic sa merg pe bicicleta deoarece nimic din ceea ce facem eu, asa cum credeam eu dupa capul meu, nu era corect! Una e sa te dai cu bicla prin oras si alta e sa mergi la curse! Colaborarea mea cu Marc nu s-a incheiat dupa terminarea cursului, ea tine si acum prin oferirea unui program de antrenament personalizat pe varsta mea, pregatirea fizica, ritm cardiac, etc. Nu-i deloc usor sa respecti un program de antrenament…balamucul cotidian reprezinta o piedica serioasa in a-l urma pas cu pas…un antrenament de anduranta iti ia 3-4 ore…dar cand nu ai timp poti face intervale care-s mai scurte. Sincer, cred ca doar 60% am realizat din antrenamente..

De ce fac asta? De ce cursele offroad? Pentru ca-mi place! Pentru ca-mi aduc bucurie si o pata de culoare-n viata mai ales atunci cand scot un timp multumitor pentru mine! Nu tintesc la podium, dar ori de cate ori am un rezultat multumitor, ori de cate ori vad ca m-am descurcat mai bine decat ceilalti la o curba, la o depasire, la o portiune cu noroi, ma simt tare bine si viata e mai frumoasa! Spunea cineva ca viata frumoasa se face din bucurii mici dar dese. Adevarat! Multumesc Marc Sandu

Nu vreau sa semene a decernare de Oscar, dar tin musai sa multumesc sotiei mele pentru intelegere, de asemenea colegilor de serviciu si prietenilor mei pentru aprecieri si fotografilor fara de care nu am avea amintiri! Ma faceti sa ma simt tare bine!!