MTB Skills and Boot Camp – tabara de mountain bike pentru rideri de nivel incepator si mediu

Calendar tabere mountain bike 2018

  • 30 martie – 1 aprilie 
  • 20-22 aprilie  
  • 4-6 mai  
  • 8-10 iunie 
  • 29 iunie – 1 iulie  – 
  • 27-29 iulie LEVEL II  
  • 10-12 august   
  • 12 – 14 octombrie 

Costul unei tabere: 490 de lei, cu cazare inclusa, 550 de lei cu transport dus-intors din Bucuresti. Pentru  rezervari si mai multe detalii ma poti contacta la:

tabara mountain bike

Din 2014, impreuna cu FreeRider.ro organizez o serie de tabere de mountain-bike dedicate practicantilor de nivel incepator si mediu, care sunt dornici sa isi puna la punct abilitatile de control ale bicicletei, fie in vederea participarii la curse de MTB XC sau Marathon, fie ca doresc pur si simplu sa savureze o tura pe munte cu bicicleta. Ideea “MTB Coach” sau ca sa nu supar pe nimeni – sfaturi cu privire la pilotajul bicicletelor de munte 🙂 / mi-a venit la Paltinis, la Triada MTB, imi avariasem bicicleta la startul probei de XC, agatat de un alt concurent si pentru ca sa nu “plec acasa cu mana goala”, am alergat proba de XCP, putand sa observ in prima parte ce se intampla pe traseu. La o tabara de moutain-bike propriu-zisa am inceput sa ma gandesc pe cand participam la o … tabara de NLP (programare neurolingvistica, la Simon, langa Bran) si chiar mi-am fixat ca obiectiv sa organizez una, poate printre primele din Romania, dar nu despre asta e vorba. Cel mai frumos a fost sa transform gandul in realitate si sa cunosc niste oameni cu care pastrez legatura si acum! 🙂

marc sandu mountain bike coach

Dar, iar tind sa ma intind la vorba, asa ca iata cum arata, in linii mari, programul unei tabere de mountain-bike la Campulung:

Vinerea: plecare din Bucuresti, cu posibilitate transport cursanti plus biciclete si echipament, intalnirea la Campulung cu cei care vin pe cont propriu sau din alte localitati, cazare, pranz… De obicei se mai ridica niste sprancene, cand propun  sa servim un pranz usor, dar sunt convins ca nimeni nu va fi dezamagit, macar de distanta pedalata in weekend-ul care ne asteapta. Urmeaza un  work-shop, in care abordam notiuni de baza privind setarea bicicletei, echiparea corespunzatoare pentru tura, ce merita sa schimbam la biciclete si ce nu, iar apoi luam altitudine pentru un workshop care include pozitia de atac, echilibru si mobilitatea pe bicicleta, franare, viraje. Are loc si o iesire pe un drum forestier, dupa care urmeaza intoarcerea in Leresti.

tabara mountain bike

Sambata:

Imbunatatire tehnica pe viraje, diverse exercitii distractive si cronometrate, deprinderea pomparii, o urcare lungi si solicitante, cota de nivel, coborari tehnice ce includ sectiuni mai usoare cu bolovani, radacini si diverse situatii interesante, in care se va arata negocierea lor fluenta si cat mai rapida, plus o sectiune pur forestiera.

tabara mountain bike campulung muscel

Duminica:

Notiuni de baza despre dropuri si bunny-hop, viraje de 180 º pe carari inguse (switchbacks), urcari si coborari mai pretentioase, si nu in ultimul rand, privelisti superbe.

Ce mai poti invata in tabara:

 • cum sa te incalzesti prin stretching dinamic, pregatindu-ti treptat corpul pentru efort inainte competitiei;
 • cum sa folosesti un foam roller pentru masaj muscular profund dupa antrenament;
 • exercitii de echilibru si de stabilizare a trunchiului, rutine de stretching;
 • tehnci de respiratie si de activare a muschiului transversal abdominal;
 • notiuni de baza privind antrenamentul sportiv, cum sa iti construiesti un program de antrenament si nutritia sportiva;
 • curs de mecanica basic, cu Dragos Mitroi, editor in chief Freerider.ro

10409380_691365154290540_3920987095980314004_n

De mare succes pana acum a fost si invioarea, primul lucru cu care incepem ziua! In tabara sunt primite doar bicicletele MTB, nu trekking, spun asta pentru ca au mai fost tentative. Vom pune accent pe tehnica si nu pe viteza, pentru ca viteza vine in timp cu experienta. Vom aduna, in functie de conditiile meteo aproximativ 100 de kilometri, cu o diferenta de nivel de aproximativ 2500 metri in cele trei zile de tabara. “Echilibrata” este conceptul pe care doresc sa il folosesc ca raspuns la intrebarea “cat de greu va fi tabara”, aceasta insemnand ca grupul, nu mai mare de opt persoane, va ajunge la un numitor comun, in ceea ce priveste ritmul de abordare al traseului, fiecare fiind insa liber sau libera sa abordeze si zone mai dificile, intrucat terenul ofera multe variante. Atentie, incepator, nu inseamna ca acum te-ai urcat pe bicicleta ci faptul ca ai mai fost pe trasee off-road sau la curse mai usoare. Oricum, inainte de tabara, discut cu fiecare persoana inscrisa pentru a ne lamuri ce experienta are si ce asteptari poate sa aibe de la tabara.

In privinta mesei: putem prepara si servi micul dejun la comun, intr-o curte plina de verdeata, admirand pump-track-ul, batoane si fructe pentru traseu ne vom cumpara la fata locului, vineri seara, iar dupa turele de antrenament, putem servi masa in Campulung, mancarea e gustoasa si la preturi prietenoase.

Costul unei tabere: 490 de lei, cu cazare inclusa, 550 de lei cu transport dus-intors din Bucuresti. Pentru înscriere se plăteşte un avans de 250 de lei

Pentru  rezervari si mai multe detalii ma poti contacta la:

 

Termeni si conditii: Avansul nu este returnabil dar, dacă există locuri disponibile, te poţi transfera la una dintre taberele viitoare! Dacă sunt anunţate condiţii meteorologice nefavorabile, echipa MTB Skills and Boot Camp va fi la Câmpulung Muscel, gata să desfăşoare tabara, dar dacă tu consideri că nu te vei simţi confortabil pe ploaie sau sub ameninţarea ploii, se va returna 50% din avans sau există din nou opţiunea să vii la una dintre taberele următoare! Dacă tabăra nu se poate organiza din motive ce ţin de organizator, desigur, avansul se returnează integral. Avansul este valabil pentru anul in care a fost achitat. Cazarea cursantilor/cursantelor se face exclusiv la pensiunea Casa Biciclistilor.

Iată şi câteva păreri ale celor care au participat în 2017 la MTB Skills and Boot Camp:

“Tabăra a fost peste aşteptari. Cu siguranţă facem o reluare. Am apreciat elementele învăţate, modul în care ai prezentat lucrurile, că ai avut răbdare şi nu ţi-ai pierdut speranţa, cazarea bună.”, Giorgian Voicu, Ploieşti.

IMG_0334

“Am fost plăcut impresionant încă de la telefon de când am vorbit prima oară. Sincer, mă așteptam să fie o conversație gen – Da, avem locuri disponibile, asta e contul în care să depuneți avansul – . Chiar plecasem de la muncă atunci când te-am sunat și a trebuit să trag pe dreapta ca să pot să mă concentrez la discuție :)) (asta e… dacă bărbații nu pot să facă mai multe lucruri deodată). A contat mult interesul acordat de la telefon și de fapt prima impresie pe care ți-o faci despre cum o să decurgă tabăra. Deja eram foarte entuziasmat și începusem să-ți fac “reclamă” numai în urma conversației. Apoi totul până în prima zi a taberei a decurs cum ar trebui: mailuri cu detalii cat mai amănunțite despre locație și ce o să se întâmple în cele 3 zile. Despre tabăra…ce pot să zic…si dacă nu ne explicai nimic și doar ne plimbam tot ar fi fost 3 zile extraordinare cu oameni nemaipomeniti (special thanks gazdelor: Dragoș și Irina la care o să revenim cat mai curând pentru senzații tari pe e-bike și Andreei și lui Gheorghe pentru poze și suport moral). “Eu personal am învățat lucruri noi, mi-am confirmat anumite credințe și am primit exact ceea ce mă așteptam de la această tabăra. Eu cred că ai reușit să ne treci prin toate situațiile pe care le-am putea întâlni într-un traseu de XC și ne-ai ghidat pe porțiunile mai dificile cu explicații și demonstrații practice. Așa că idee ar fi bine să scurtezi cat poți timpul de explicații înaintea unei coborâri abrupte mai ales pe marginea prăpastiei acolo ca îți cam taie din elan – ride or die :))) asta așa că o glumă. Ți-am zis că eu venisem să învăț în mod special bunny-hop și manual și chiar dacă știam teoria nu îmi ieșea deloc până atunci când am început să “prind” mișcarea. M-a ajutat foarte mult ” relieful” ales. Acum exersez pe toate speed-bump-urile din oraș.” , Marius Roşu, Bucureşti

tabara mountainbike

“În primul rand, cel mai important lucru asimilat in tabara de mountain bike se leaga de ambitie si de motivare.In conditii normale, nu as fi facut pe bicleta urcarile aleea, mai ales Ciocanu. In egala masura, m-as fi gandit de doua ori, inainte sa ma arunc “in cap”, in coborarile alea foarte tehnice din pădure, deci am punctat bine şi la tehnica si modul de abordare al traseului. Nu în ultimul rand, am cunoscut oameni faini”, Valentin Grigore, Bucureşti.

vali feedback tabara mountainbike

***

tabara mountain bike