MTB Skills&Boot Camp, Campulung, 27 – 29 iunie, 2014

MTB Skills&Boot Camp, Campulung, 27 – 29 iunie, 2014

Vom reinventa roata la prima editie a MTB Skills&Boot Camp, programata pentru Campulung, intre 27 şi 29 iunie? Asta ramane de vazut, dar ce stim cu siguranta este ca vom face rotile de mountain bike sa se invarta mai bine! Esti un mountain biker/bikerita incepator/incepatoare sau de nivel intermediar si doresti sa iti imbunatatesti tehnica de abordare a unui traseu complex? Vrei sa te simti in deplin control asupra bicicletei tale sau poate te gandesti cum sa iti scazi timpii la concursurile de amatori la care participi, fara riscuri inutile?

Marc Sandu, Personal Trainer & MTB Coach a pregatit un program pentru mountain bikerii (si bikeritele) incepatori/incepatoare prin care tu sa pedalezi mai in siguranta, mai eficient, mai echilibrat si sa te bucuri mai mult de timpul petrecut pe bicicleta. Pe deasupra, cele trei zile care le vei petrece pedaland in peisajele superbe din jurul orasului Campulung Muscel, la poalele masivului Iezer iti vor intari si conditia fizica. Inainte de plecarea in teren, riderii vor avea de trecut printr-o incalzire cu exercitii fizice specifice ciclismului, iar seara programul nu se va incheia fara o sedinta de stretching, toate exercitiile exersate fiind utile si in antrenamentul lor ulterior.

Iata cum arata in linii mari programul MTB Skills&Boot Camp, Campulung:

Ziua 1, vineri, 27 iunie, incepand cu orele 12:00: intalnire si imprietenire rideri, prezentare curs, de ce a fost organizat, care este scopul taberei. Evaluare participanti, verificare si corectare setari bicicleta, pozitie rider, tehnica de pedalare. In prima zi ne vom concentra indeosebi pe exercitii de echilibru pe bicicleta, tehnica de franare eficienta, viraje, teorie si practica, vom insista asupra unui lucru simplu, dar pe care putini il aplica: privirea! Cum sa evaluezi si sa “copiezi” traseul, cum sa lucrezi cu suspensia bicicletei si cu suspensia ta “naturala” si chiar cum sa cazi mai in siguranta, avem multe de facut în prima zi. Apoi, recapitulare si intram pe superbele trasee din zona Campulung – Leresti.

Ziua 2, sambata, 28 iunie. Nu vom merge la Campulung in concediu! Ziua doi incepe dis de dimineata cu o invioarare inainte de micul dejun, dupa care ne ocupam de tehnici pentru mai multe tipuri de viraje, urcari scurte si explozive dar lasam loc si catorva sesiuni de tortura pentru fibrele lente. Avem mai departe de lucru la coborari, iar apoi studiem potecile cu tot ce incearca ele sa ne surprinda, pietroaie, radacini, mici ruperi de nivel. Vedem ce avem de facut pentru a pune toate impreuna si a capata o noua fluiditate pe traseu. O luam pe “drumul lung” spre casa, ceea ce inseamna ca savuram ce am invatat si trecem prin peisaje superbe.

Ziua 3, duminica, 29 iunie
Analizam, recapitulam, vedem ce putem imbunatati in cazul fiecarui rider/riderite. In functie de nivel si de preferinte, invatam sa sarim ca iepurii (bunny hop, desigur), sa ne folosim de carare pentru mici sarituri care sa ne faca sa castigam timp, abordam dupa puteri mici ruperi de panta si diverse obstacole care de regula ii fac pe multi participanti la concursurile de XC – Marathon sa coboare din sa. Cu un pic de vointa, tehnica si o abordare relaxata, se rezolva, a se tine cont ca in aceasta tabara se lucreaza si la abordarea mentala a unei iesiri pe MTB. Discutam din nou, stabilim ce dorim sa mai repetam, sa exersam, sa lamurim, dupa care ne lansam intr-un ride “epic” inapoi spre Campulung.

Detalii importante: cazarea se face intr-o vila eleganta si confortabila in Campulung, la iesirea spre Leresti. Costul de persoana al MTB Skills & Boot Camp este de 400 de lei, iar pentru o cat mai buna coeziune intre rideri, numarul de participanti este limitat la 6 persoane.

Costul nu include transportul si masa. Mai multe detalii despre aceste aspecte la inscriere.

Inscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level si are peste cincizeci de curse XC-Marathon la activ, nationale si internationale. Redacteaza race-reports pentru FreeRider, dar a testat si biciclete pentru revista Top Gear si pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD. Ca MTB coach antreneaza sportivi amatori si profesionisti – pentru care si campioni nationali la motocross.

Fotografii cazare si zona:

campulung mtb 6 campulung mtb 1 campulung mtb 2 campulung mtb 3 campulung mtb 4 campulung mtb 5



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.