MTB Skills and Boot Camp 3 se întâmplă la Câmpulung Muscel pe 22 – 24 mai

MTB Skills and Boot Camp 3 se întâmplă la Câmpulung Muscel pe 22 – 24 mai

22 – 24 mai este data celei de-a treia tabere din seria MTB Skills and Boot Camp, organizată de Marc Sandu la Câmpulung Muscel, cu susţinerea Freerider.ro. Sezonul de ciclism este încă “verde”, şi la propriu şi la figurat, aşa că dacă vrei să te pui la punct cu pedalatul, să iei o pauză de la curse şi să vezi care sunt abilităţile pe care e bine să le îmbunătăţeşti pentru a obţine rezultate mai bune sau pur şi simplu să te bucuri de un weekend intens pe bicicletă, MTB Skills and Boot Camp poate fi răspunsul pentru tine.

Dar ce se întâmplă la MTB Skills and Boot Camp? Tabăra este concepută pentru riderii de nivel începător şi intermediar, fete şi băieţi, pe care îi aşteaptă, în funcţie de condiţiile meteo, aproximativ 100 de kilometri de pedalat în împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel. Diferenţa de nivel pentru cele trei zile de antrenament este de aproximativ 2.500 metri, traseul fiind astfel conceput încât să includă abordarea tuturor procedeelor tehnice care să îţi permită să parcurgi în siguranţă o tură montană, stăpânind bicicleta şi savurând traseul. De asemenea, MTB Skills and Boot Camp este o experienţă utilă celor care doresc să participe în cunoştinţă de cauză la concursuri de tip Cross – Country/Maraton. Nu puţini participanţi au spus că la această tabără pot să “zăbovească” asupra unor tehnici pe care le aplicau intuitiv, câteodată incomplet sau incorect, sub presiunea unui concurs.

Iată care sunt abilităţile tehnice la care se va lucra pe parcursul celor trei zile de tabără:

• setare bicicleta, pozitie pe bicicletă, tehnică de pedalat eficient;
• abordarea unei urcări mai lungi, conform potenţialului propriu, monitorizarea efortului depus;
• echilibru pe bicicletă, poziţie de atac, importanţa privirii, tehnica de frânare;
• abordarea unui drum forestier, utilizarea terenului în folos propriu;
• lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturală a corpului,
• trecerea de la o postură pasivă pe bicicletă la cea de pilot;
• tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcări şi de coborări, zone cu bolovani, rădăcini, noroi;
• cum sa execuţi un drop, un bunny-hop, cum să abordezi o cotă de nivel;
• abordarea cursivă a unui traseu, legarea elementelor acestuia,
• abordarea unui singletrail;
• notiuni de nutriţie, antrenament si exerciţii fizice specifice ciclismului.

Cum arată în linii mari, programul MTB Skills and Boot Camp?

Vineri în jurul prânzului are loc întâlnirea şi socializarea riderilor, se face cazarea într-o vilă elegantă în comuna Lereşti, în camere cu două locuri, după care se pleacă pe teren, până la lăsarea serii, când are loc întoarcerea. Ziua de sâmbătă este rezervată rafinării tehnicii pe viraje, deprinderii pompării, apărând în traseu urcări lungi şi solicitante, dar şi coborâri tehnice ce includ sectiuni negociabile cu bolovani, rădăcini şi diverse situatii interesante, în care se va arăta negocierea lor fluentă şi cât mai rapidă.
Duminică este o zi în care nivelul solicitărilor tehnice creşte, ajungându-se la mici dropuri, viraje de 180 º pe cărări înguste (switchbacks), urcări şi coborări pretenţioase, viraje pe taluz, bunny hop Nu în ultimul rând, drumul de întoarcere în Câmpulung a fost ales special pentru a oferi peisaje superbe şi o experienţă de neuitat care să integreze noile deprinderi.

Preţ: 490 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură transportul, preţul este de 450 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere. Din motive de coeziune a grupului şi de calitate a actului didactic, numărul de locuri este limitat la şase.

Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Păreri participanţi MTB Skills and Boot Camp:

“Eu m-am simtit foarte bine, am uitat complet de grijile cotidiene, stres, frustari, m-am incarcat bine de tot cu energia locului si a grupului :). Am invatat o gramada de lucruri, despre unele dintre ele citisem dar nu le pusesem in practica. Pot sa zic ca daca imi placea mtb-ul pana la bootcamp, dupa bootcamp imi place si mai mult. Aveam mare nevoie sa inteleg franarea, controlul, coborarea, urcarea, mi-a placut ca am trecut prin toate si am aflat raspunsuri la multe intrebari pe care le aveam. Am aflat ca mtb-ul e un sport de finete, lucrurile devin mult mai placute cand stii sa controlezi bicla la viteze mai mari si, desi pare periculos, ai un control mai bun.” Daniel Tacalău, Bucureşti

“Pentru mine a fost o experienta foarte buna. Chiar dacă vremea a fost impotriva noastra, nu cred ca a afectat calitatea cursului si cantitatea de informatie diseminata. Probabil a afectat doar cantitatea de kilometri parcursi, dar asta nu e o problema. Terenul mai plin de provocari si controlul mai dificil au fost chiar potrivite pentru scopul cursului. Una peste alta, am constatat ca diferite tehnici le faceam bine instinctiv, altele le faceam prost (tot instinctiv :D). De acum ramane doar sa ma antrenez si sa incerc sa ma corectez singur. Sunt convins ca in urma celor 3 zile voi rula in siguranta mai mare si voi putea fi mai eficient in concursuri.”, Ştefan Alexandru, Cluj Napoca.

“Ne-am inscris ca un cuplu la tabara de mountain-bike, insa fiecare cu obiectivele lui. Marc ne-a depasit asteptarile si ne-a aratat ca putem face cu mult mai multe pe bicicleta decat banuiam. Am invatat ca orice panta poate fi urcata, dar si coborata folosind tehnica si viteza potrivita. Numarul de participanti a fost potivit ales astfel incat Marc sa aiba timp suficient sa se ocupe de fiecare in parte si noi sa ne cunoastem intre noi.” Andreea şi Andrei, Bucureşti



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.