EDIŢIA DE „TOAMNĂ” A MTB SKILLS & BOOT CAMP, LA CÂMPULUNG MUSCEL, ÎNTRE 17-19 OCTOMBRIE

EDIŢIA DE „TOAMNĂ” A MTB SKILLS & BOOT CAMP, LA CÂMPULUNG MUSCEL, ÎNTRE 17-19 OCTOMBRIE

Ediţia cu numărul trei a MTB Skills & Boot Camp se va desfăşura la Câmpulung Muscel între 17 şi 19 octombrie, tabăra de instructaj mountain-bike fiind rezervată riderilor/rideriţelor de nivel începător şi intermediar. Scopul taberei este însuşirea tehnicilor de bază ale ciclismului montan, astfel încât cursanţii să abordeze în cunoştinţă de cauză un concurs de cross-country/marathon, îmbunătăţindu-şi performanţele sau, pentru cei care nu au ambiţii competiţionale, să poată savura în siguranţă un traseu mai complex de mountain-bike.

Explicarea, demonstrarea şi coordonarea aplicării în teren a tehnicilor MTB de către rideri va fi făcută de Marc Sandu, personal trainer & MTB Coach. Pentru cea mai bună coeziune între participanţi, numărul de locuri este limitat la şase persoane, Marc urmând să se ocupe de fiecare participant în parte, în funcţie de nivel şi de ce anume îşi doreşte de la această tabără.

Cele trei zile de pedalat prin împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel, la poalele masivului Iezer sunt menite şi să îţi îmbunătăţească forma fizică, din programul MTB Skills & Boots Camp nelipsind exerciţiile de învioare matinală şi cele de  stretching, utile şi în antrenamentul tău ulterior. „În funcţie de forma în care se află cursanţii, în cele trei zile ale taberei de mountain-bike se pot parcurge până la 100 de kilometri cu o diferenţă de nivel de până la 2.000 de metri”, spune Marc, care în ediţiile precedente a reuşit să aducă la un numitor comun rideri şi rideriţe cu nivele diferite de experienţă şi expertiză tehnică. În cursul taberei, pot fi discutate şi aspecte  legate de principiile antrenamentului sportiv şi cum să îţi schiţezi un proiect de antrenament pe întregul sezon competiţional 2015.

Iată cum arată în linii mari programul MTB Skills & Boot Camp, Câmpulung Muscel:

10403433_690986990995023_5361162572753757422_n

Ziua 1, vineri, 17 octombrie, începând cu orele 12:00: întâlnire şi împrietenire rideri, prezentare curs, de ce a fost organizat, care este scopul taberei. Evaluare participanţi, verificare şi corectare setări bicicletă, poziţie rider, tehnica de pedalare. În prima zi ne vom concentra îndeosebi pe exerciţii de echilibru pe bicicletă, tehnică de frânare eficientă, viraje, teorie şi practică, vom insista asupra unui lucru simplu, dar pe care puţini îl aplică: privirea! Cum să evaluezi şi să “copiezi” traseul, cum să lucrezi cu suspensia bicicletei şi cu suspensia ta “naturală” şi chiar cum să cazi mai în siguranţă, avem multe de făcut în prima zi. Apoi, recapitulare şi intrăm pe superbele trasee din zona Câmpulung – Lereşti, pentru a exersa poziţia de atac!

Ziua 2, sâmbătă, 18 octombrie

Deşi prima zi poate părea lejeră la început, cu urcarea pe asfalt spre barajul Râuşor, cu siguranţă nu vom merge la Câmpulung în concediu! Ziua doi începe dis de dimineaţă cu o invioarare înainte de micul dejun, după care ne ocupăm de tehnici pentru mai multe tipuri de viraje, urcări scurte şi explozive dar lăsăm loc şi câtorva sesiuni de tortură pentru fibrele lente pe una din căţărările de la 4Munţi. Avem mai departe de lucru la coborâri, iar apoi studiem potecile cu tot ce încearcă ele să ne surprindă, pietroaie, rădăcini, mici ruperi de nivel. Vedem ce avem de făcut pentru a pune toate împreună şi a căpăta o nouă fluiditate pe traseu. O luăm pe “drumul lung” spre casă, ceea ce înseamnă că savurăm ce am învăţat şi trecem prin peisaje superbe.

Ziua 3, duminică, 19 octombrie
După o nouă învioarare, ne vom măsura forţele pe o căţărare spre Mânăstirea Ciocanu, dar de această dată bine pregătiţi la capitolul tehnică, astfel încât să nu mai fie nevoie să descălecăm din şa, atunci când înclinaţia terenului creşte! Urmează o coborâre “cu de toate”, în care învăţam cum se abordează mici dropuri, viraje de 180 º şi mici sărituri. Scopul nu este să facem sporturi extreme, ci să controlăm bicicleta dacă ne întâlnim cu  astfel de obstacole pe traseu, aşadar fiecare după puteri, în siguranţă! Cine doreşte, poate primi şi un scurt curs de “bunny hop”.

Analizăm, recapitulăm, iar apoi pornim într-un ride “epic”, spre Câmpulung, iar aici avem o variantă lungă, care include două căţărări de gradul patru şosea, după un montagne-russe pe cărări de munte sau o variantă mai scurtă, în funcţie de timp şi de energia rămasă. Tinând cont că în această tabăra se lucrează şi la abordarea mentală a unui concurs, ne lămurim că un pic de motivaţie, de tehnică şi o abordare relaxată ne pot aduce zâmbind la finiş.

Detalii importante: cazarea se face într-o vila elegantă şi confortabilă în Leresti, la ieşirea din Câmpulung spre Cabană Voina, în camere de două persoane. Costul de persoană al MTB Skills & Boot Câmp este de 450 lei şi nu include transportul şi masă. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere.
Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level şi are peste cincizeci de curse XC-Marathon la activ, naţionale şi internaţionale, şi câteva podiumuri în categoria de vârstă. Redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD. Că MTB coach antrenează sportivi amatori şi profesionişti – pentru care şi campioni naţionali la motocross.

Iată părerile participanţilor la prima ediţie a MTB Skills & Boot Camp:

“Tabăra a fost o experienţă foarte bună pentru mine, am învaţat o grămada de lucruri si m-a ajutat foarte mult să trec peste anumite frici pe care le aveam. Am ieşit cu alte fete şi m-am simţit stăpână pe bicicletă, îmi dau seama mai uşor când greşesc şi mereu îmi aduc aminte de sfaturile primite. Am mai multă încredere acum şi în mine şi în bicicletă, nu mă mai lupt cu ea s-o controlez cum făceam”  Adina, Bucureşti

 „Şi pentru mine a fost o experienţă reuşită.  Nu am mai fost până acum în zona asta a României şi mi-a făcut plăcere să constat că e foarte diferită de microcosmosul meu. Cred că am învățat lucruri noi pe baza cărora voi putea consolida practica mea viitoare. Am spus celor de-acasă acelaşi lucru şi le-am spus că mi-a plăcut atmosfera de grup care s-a stabilit datorită lui Marc.” Andra, Cluj Napoca

 “Mulţumim Marc pentru trei zile memorabile. În mod cert voi mai apela la cunoştinţele tale. La Pucioasa Alpin Challenge am avut mereu în minte sfaturile tale. M-am descurcat foarte bine pe cobarârile acelea tehnice”. Lorin, Bucureşti



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.