Cantonament de ciclism în Sardinia: februarie 2017

Cantonament de ciclism în Sardinia: februarie 2017

Ciclistul dedicat şi pasionat îşi poate găsi iarna lucruri faine de făcut, ski, snowboard, indoor cycling, pregătire fizică, dar cel mai bine este atunci când îşi găseşte de pedalat. Graţie unei alinieri fericite a mai multor factori, îţi propun operaţiunea „Cantonament în Sardinia 2017”, o săptămână de pedalat la temperaturi ce gâdilă plăcut pielea, prin peisaje superbe!

Despre ce este vorba?

Între 5 şi 12 februarie 2017, eşti invitat/invitată în Sardinia, în Alghero, un orăşel idilic de pe coasta Mediteranei, pentru o săptămână de ciclism şosea, la o temperatură medie documentată istoric de 14 grade Celsius şi soare în cantităţi generoase. Cazarea se face la hotelul de 4 stele Alma di Alghero, situat la şase minute de aeroport.

dsc06376

Care sunt factorii care s-au aliniat?

Cantonamentul de ciclism se desfăşoară în paralel cu RAMS MX Camp 2017, cantonamentul de motocross şi enduro organizat de campionul balcanic en-titre, Adrian Răduţă. Ce înseamnă aceasta? Că vom putea beneficia de trei mese pe zi, graţie bucătarului echipei de motocross Top Cross TCS, o persoană cu experienţă vis a vis de nevoile sportivilor. Totodată, vei putea opta pentru transportul bicicletei cu tirul de curse al echipei Top Cross TCS, dacă vei considera că această varianta este mai viabilă transportului cu avionul. Din experienţă, transportul unei biciclete cu Wizzair costă în jur de 350 de lei, dar e necesar să investeşti bani şi într-o geantă specială de transport a bicicletei, dacă nu posezi aşa ceva.

Ok, dar cum ajung în Sardinia?

Un alt avantaj deosebit este că Wizzair zboară pe ruta Bucureşti – Alghero şi cu cât îţi vei procura mai din timp biletul, cu atât acesta va fi mai convenabil ca preţ. În acest moment, un bilet dus întors, costa doar 370 de lei!

dsc06281

Traseele pe care vom pedala au fost în mare parte testate! Ce părere ai de exemplu de ruta Alghero – Bosa Marino, un valonat pe o şosea „încastrată” într-o faleză ce se înalţă deasupra Mediteranei, o rută care a fost… suficient de bună pentru Giro d’Italia? Am pedalat pe această rută şi chiar dacă fiind în vacanţă am folosit o bicicletă de oraş, ruginită, cu şapte viteze, ( a propos, o cursiera se inchiriază pentru 40 de euro pe zi în sezon în Alghero, iar asigurarea costa 200 euro…) tot am avut la un moment senzaţia că pilotez un avion care urmează să aterizeze direct pe Mediterana. La fel de plină de extaz „ciclistic” a fost şi vizita la „Grotta di Nettuno”, o peşteră aproape imersată sub apele Mediteranei, la care se poate ajunge pedalând tot din Alghero sau la satul „fantomă” Argentiera, o mină de argint, situată la 43 de kilometri de Alghero.

dsc06155

Nu am încheiat încă lista surprizelor!

„La Grande Partenza” a 100 ediţie a Giro d’Italia va avea loc chiar din Alghero, Sardinia, aşa că, în funcţie de componenţa grupului, putem aborda cel puţin o etapă, având suport auto din partea echipei Top Cross TCS! Adică ne aduc ei înapoi la hotel cu microbusul, noi trebuie doar să ne uităm pe geam şi să “biberonăm” din recovery shake…

Care e programul sportiv?

Vom merge pe principiul zi cu tură lungă, urmată de zi de recuperare, de notat că avem și o sală de sport în hotel, unde putem face în fiecare seară o şedinţă de recuperare. În funcţie de componenţa grupului, putem face două sub-grupuri, fiecare cu propriul ghid, la alegere între nivelurile “tare”, “mediu” sau relaxat.

dsc06374

Costă ceva? Dacă da, cât costă?

Pentru că scopul meu estă să pedalez în februarie pe trasee pe care se aleargă în Giro, am încercat să ţin costul  la minim. Acesta este de 490 euro/persoană, preţ în care intră cazarea pentru 6 zile la un hotel de 4 stele, trei mese pe zi şi programul sportiv. Va trebui să mai ai la tine doar bani de buzunar pentru îngheţată şi să îţi plăteşti biletul de avion dus întors pentru Sardinia. Dacă îţi doreşti doar o călătorie dus pentru Sardinia, nu este absolut nici o problemă. J

Încerci să dai un tun cu excursia asta, Marc Sandu?

Nu, deocamdată o astfel de aventură e o recompensă intrinsecă. Gândeşte-te la cheltuielile unui concediu “clasic”, fără bicicletă. Pentru “hateri”, am spus concediu, nu boschetareală. Exemplificativ, pentru un weekend de noiembrie în Delta Dunării, costurile pentru două persoane, în condiţii medii de confort, au fost de 200 de euro.

Pentru mai multe detalii mă poți suna la 0745-083.191

sau îmi poți trimite un e-mail la coach@marcsandu.ro

alma-di-alghero