Calendar MTB Skills and Boot Camp 2018

Calendar MTB Skills and Boot Camp 2018

Taberele de tehnica MTB organizate impreuna cu Freerider.ro au ajuns la cel de-al cincilea sezon in 2018! Şi mai multe detalii despre ce se întâmplă la MTB Skills and Boot Camp şi despre cazare, program, poţi afla din acest articol dedicat taberei, iată calendarul pentru 2018:

  • 30 martie – 1 aprilie   
  • 20-22 aprilie  
  • 4-6 mai 
  • 8-10 iunie 
  • 29 iunie – 1 iulie     
  • 26-29 iulie LEVEL II  
  • 10-12 august  
  • 12 -14 octombrie 

Incepand cu 2014, peste 100 de rideri si riderite s-au bucurat de trei zile pe plaiurile muscelene, in care au putut sa invete lucruri noi privind tehnica de mers pe biciclete de munte sau sa isi imbunatateasca abilitatile. Fie ca si-au dorit sa fie mai rapizi si mai siguri pe ei la curse, fie ca si-au propus ca turele de munte sa se desfasoare in cat mai buna cunostinta de cauza, toti cei care au venit in tabara, s-au intors acasa mai bine pregatiti. Cei mai aventurieri si pretentiosi, au revenit pentru Level 2, o tabara de mountain-bike de nivel avansat, care te pregateste pentru provocarile unei curse pe etape, cu diferenta mare de nivel si situatii tehnice solicitante si poate spune ca pretentiile le-au fost satisfacute.

tabara mountainbike

Câteva din ingredientele de bază ale reţetei MTB Skills and Boot Camp sunt accentul pe tehnică şi nu pe viteză – după dictonul „make it slow to make it fast”, atitudinea relaxată, conexiunea între membrii grupului care ajung la un numitor comun, lipsa competiţiei şi atenţia acordată fiecărui rider sau rideriţă în parte, din această cauză grupul nedepăşind niciodată opt persoane. Dragoş Mitroi a ţinut în 2018 seminarii de mecanică, lămurind întrebările şi curiozităţile cel mai profunde ale cursanţilor, în aceeaşi manieră relaxată. De-a lungul anilor, Marc a căutat să analizeze postura şi motricitatea riderilor, căutând să-i îndrume şi să le „construiască”mişcările în teren, dintâi fără bicicletă, iar această abordare şi-a găsit validare în faptul că el este acum unul dintre primii antrenori licenţiati de Postural Training, un concept complex, care integrează mişcări şi poziţii din Yoga, Pilates, Antrenament Funcţional şi Animal Flow, având ca obiectiv obţinerea unei posturi corecte prin întărirea musculaturii şi alungirea coloanei, îmbunătăţirea motricităţii şi a propriocepţiei fiind „efecte” colaterale.

tabara mountainbike

Acestea vor putea fi testate şi îmbunătăţite în pumptrack-ul situat chiar în curtea pensiunii unde se face cazarea cursantelor şi cursanţilor, terenul de antrenament crescând şi el constant în complexitate.

Preţul pentru o persoană este de 490 de lei, cu cazare inclusă, existând pentru cei doritori şi varianta de transport dus-întors din Bucureşti, cu un microbus, incluzându-se desigur şi bicicleta, pentru 550 lei. La cerere, se poate servi şi micul dejun la pensiune. Numărul de locuri pentru fiecare tabără este limitat la opt, pentru ca fiecare cursant sau cursantă să se bucure de toată atenţia cuvenită.

propunere 1

Iată şi câteva păreri ale celor care au participat în 2017 la MTB Skills and Boot Camp:

“Tabăra a fost peste aşteptari. Cu siguranţă facem o reluare. Am apreciat elementele învăţate, modul în care ai prezentat lucrurile, că ai avut răbdare şi nu ţi-ai pierdut speranţa, cazarea bună.”, Giorgian Voicu, Ploieşti.

IMG_0334

“Am fost plăcut impresionant încă de la telefon de când am vorbit prima oară. Sincer, mă așteptam să fie o conversație gen – Da, avem locuri disponibile, asta e contul în care să depuneți avansul – . Chiar plecasem de la muncă atunci când te-am sunat și a trebuit să trag pe dreapta ca să pot să mă concentrez la discuție :)) (asta e… dacă bărbații nu pot să facă mai multe lucruri deodată). A contat mult interesul acordat de la telefon și de fapt prima impresie pe care ți-o faci despre cum o să decurgă tabăra. Deja eram foarte entuziasmat și începusem să-ți fac “reclamă” numai în urma conversației. Apoi totul până în prima zi a taberei a decurs cum ar trebui: mailuri cu detalii cat mai amănunțite despre locație și ce o să se întâmple în cele 3 zile. Despre tabăra…ce pot să zic…si dacă nu ne explicai nimic și doar ne plimbam tot ar fi fost 3 zile extraordinare cu oameni nemaipomeniti (special thanks gazdelor: Dragoș și Irina la care o să revenim cat mai curând pentru senzații tari pe e-bike și Andreei și lui Gheorghe pentru poze și suport moral). “Eu personal am învățat lucruri noi, mi-am confirmat anumite credințe și am primit exact ceea ce mă așteptam de la această tabăra. Eu cred că ai reușit să ne treci prin toate situațiile pe care le-am putea întâlni într-un traseu de XC și ne-ai ghidat pe porțiunile mai dificile cu explicații și demonstrații practice. Așa că idee ar fi bine să scurtezi cat poți timpul de explicații înaintea unei coborâri abrupte mai ales pe marginea prăpastiei acolo ca îți cam taie din elan – ride or die :))) asta așa că o glumă. Ți-am zis că eu venisem să învăț în mod special bunny-hop și manual și chiar dacă știam teoria nu îmi ieșea deloc până atunci când am început să “prind” mișcarea. M-a ajutat foarte mult ” relieful” ales. Acum exersez pe toate speed-bump-urile din oraș.” , Marius Roşu, Bucureşti

tabara mountainbike

“În primul rand, cel mai important lucru asimilat in tabara de mountain bike se leaga de ambitie si de motivare.In conditii normale, nu as fi facut pe bicleta urcarile aleea, mai ales Ciocanu. In egala masura, m-as fi gandit de doua ori, inainte sa ma arunc “in cap”, in coborarile alea foarte tehnice din pădure, deci am punctat bine şi la tehnica si modul de abordare al traseului. Nu în ultimul rand, am cunoscut oameni faini”, Valentin Grigore, Bucureşti.

vali feedback tabara mountainbike

Termeni si conditii: Avansul nu este returnabil dar, dacă există locuri disponibile, te poţi transfera la una dintre taberele viitoare! Dacă sunt anunţate condiţii meteorologice nefavorabile, echipa MTB Skills and Boot Camp va fi la Câmpulung Muscel, gata să desfăşoare tabara, dar dacă tu consideri că nu te vei simţi confortabil pe ploaie sau sub ameninţarea ploii, se va returna 50% din avans sau există din nou opţiunea să vii la una dintre taberele următoare! Dacă tabăra nu se poate organiza din motive ce ţin de organizator, desigur, avansul se returnează integral. Avansul este valabil pentru anul in care a fost achitat. Cazarea cursantilor/cursantelor se face exclusiv la pensiunea Casa Biciclistilor.