Au inceput inscrierile! Calendar MTB Skills and Boot Camp 2015

Au inceput inscrierile! Calendar MTB Skills and Boot Camp 2015

10 este numarul taberelor de mountain-bike organizate de Marc Sandu si Freerider.ro in 2015 la Campulung, sub titulatura MTB Skills and Boot Camp. Dupa cinci tabere desfasurate in 2014, care au primit review-uri favorabile din partea participantilor, mountain-bikeri de nivel incepator si intermediar, fete si baieti, organizatorii au pus la punct un program, care, pe intreg parcursul sezonului 2015 le ofera celor ce urmaresc sa isi dezvolte abilitatile de control ale unei biciclete de munte, posibilitatea de a alege din aproximativ doua tabere pe luna.

Iata care sunt noutatile aduse de MTB Skills and Boot Camp 2015:

  • transport inclus din Bucuresti, dus-intors pentru rideri si biciclete;
  • sesiuni de pump-track pe o un mini circuit pus la punct in curtea vilei unde se face cazarea riderilor;
  • posibilitatea transportului in masivul Iezerului a riderilor cu un automobil off-road;
  • sporirea numarului de locuri disponibile la opt. Din ratiuni de siguranta, acesta va ramane numarul maxim de rideri care pot participa la aceste tabere, pentru formarea unui grup omogen.

Cum arata in linii mari, programul unei tabere de mountain-bike? Vineri in jurul pranzului are loc intalnirea si socializarea riderilor, se face cazarea intr-o vila eleganta, in camere cu doua locuri, dupa care se pleaca pentru un prim work-shop, in care se studiaza notiuni de baza precum pozitia pe bicicleta, franare, viraje. Apoi are loc o iesire pe un drum forestier, dupa care urmeaza intoarcerea in Leresti.

tabara mountain bike Campulung

Ziua de sambata este rezervata rafinarii tehnicii pe viraje, deprinderea pomparii, aparand in traseu urcari lungi si solicitante, dar si coborari tehnice ce includ sectiuni mai usoare cu bolovani, radacini si diverse situatii interesante, in care se va arata negocierea lor fluenta si cat mai rapida.

Duminica este o zi in care nivelul solicitarilor tehnice creste, ajungandu-se la mici dropuri, viraje de 180 º pe carari inguse (switchbacks), urcari si coborari pretentioase bunny hop. Nu in ultimul rand, drumul de intoacere in Campulung a fost ales pentru a oferi peisaje superbe si o experienta de neuitat care sa integreze noile deprinderi.  Campulung Muscel este un pitoresc oras de munte, iar serile, cina e o experienta relaxanta, in cadrul careia subiectul principal de discutie este desigur ciclismul. Marc poate oferi informatii interesante despre ce e de facut in cazul in care, ca amator, doresti sa te antrenezi mai serios.

“Pentru 2015, sper sa pot veni si cu o placuta surpriza tinerilor practicanti de mountain-biking, iar pe langa aceasta am in plan organizarea cel putin a unei tabere la Durau, de care sa profite riderii din zona Moldova, deja am primit cereri in acest sens”, spune Marc.

LISTA tabere de mountain-bike MTB Skills and Boot Camp 2015, cu mentiunea ca datele pot suferi modificari ulterioare:

  • 27 – 29 martie
  • 24 – 26  aprilie
  • 22 – 24 mai
  • 5 – 7 iunie
  • 31 iulie – 2 august
  • 25 – 27 septembrie
  • 2 – 4 octombrie
  • 30 octombrie – 1 noiembrie

Pretul unei tabere de mountain-bike, cu cazare doua nopti si transport dus-intors din Bucuresti este de 490 lei. Pentru inscrieri si mai multe detalii:

coach@marcsandu.ro

0745-083.191

tabara mountain bike Campulung

Pareri participanti MTB Skill and Boot Camp 2014

“Ne-am inscris ca un cuplu la boot camp, insa fiecare cu obiectivele lui. Marc ne-a depasit asteptarile si ne-a aratat ca putem face cu mult mai multe pe bicicleta decat banuiam. Am invatat ca orice panta poate fi urcata, dar si coborata folosind tehnica si viteza potrivita. Numarul de participanti a fost potrivit ales astfel incat Marc sa aiba timp suficient sa se ocupe de fiecare in parte si noi sa ne cunoastem intre noi. Asteptam cu nerabdare un boot camp pentru nivel intermediar.”, Andreea si Andrei, Bucuresti

“Pentru mine a fost o experienta foarte buna. Am aflat ca unele lucruri le faceam instinctiv destul de bine, altele (destule) nu. Am invatat multe lucruri de la Marc in aceasta tabara de mountain-bike. Printre temele abordate: pozitia pe bicicleta, tehnica de franare, track stand, viraje, urcari, coborari, drop-uri, bunny hop si multe altele… Dupa tabara asta ma simt mult mai relaxat si sigur pe mine pe portiunile mai dificile si nu numai”- Octavian, Bucuresti.

“Aceasta tabara a fost un castig 100%: boost de incredere si cunostinte in ceea ce priveste mersul pe bicicleta, trasee deosebite, companie excelenta si atmosfera de tabara, adica super. Antrenorul mi-a depasit asteptarile in ceea ce priveste profesionalismul si tactul de care a dat dovada in cele 3 zile de camping – si vorbesc serios cand spun asta”, Catalin, Iasi

 tabara mountain bike Campulung



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.